Hindistan’ın En Kalabalık İkinci Eyaleti Dijital Sertifika için Bu Altcoin’i Tercih Etti

2 years ago 97

Maharashtra Eyalet Beceri Geliştirme Kurulu (MSBSD), LegitDoc platformu aracılığıyla, Polygon (MATIC) Blockchain'i üzerinden yaklaşık 100 bin doğrulanmış dijital diploma dağıttı.

Blockchain Tabanlı Sertifika

LegitDoc, MSBSD ve Maharashtra Eyalet İnovasyon Derneği (MSINS) arasındaki işbirliğini organize etti ve bu, indianexpress.com'un 4 Ağustos 2022 tarihli haberine göre Blockchain teknolojisine dayalı dijital belgeleri basmak ve onaylamak için bir yöntem olan girişimin oluşturulmasıyla sonuçlandı.

Proje, MSBSD tarafından her yıl yaklaşık 100 bin öğrenciye verilen diploma ve transkriptlerin dijital ortama aktarılmasını amaçlıyor. LegitDoc'un kurucu ortağı Neil Martis, "Bu, Polygon Blockchain'i üzerinde çalışan, değişik yapmaya açık dijital diploma PDF'leri oluşturarak yapıldı." dedi.

Martis'e göre, standart çevrimiçi sertifikalarla karşılaştırıldığında, Blockchain tabanlı sertifikalar en yüksek düzeyde veri koruması, gizlilik, açıklık ve maliyet tasarrufu sağlıyor.

Sertifikaların Dijitalleştirmesi Çabaları

Kurulun geçmişte çevrimiçi sertifikalar sunmadığına dikkat etmek gerekiyor. Kurul, bu proje ile sertifikaları dijitalleştirme adına oldukça önemli bir çaba veriyor. Martis, "Ancak, geleneksel merkezi dijital yöntemlere geçmek yerine, yönetim kurulu doğrudan Blockchain tabanlı dijital sertifikalara geçme kararı aldı." dedi.

MSBSD, geçmişte yalnızca kağıt üzerine basılmış diploma veriyordu. Öğrencilere basılı diplomaların verilmesi, genellikle eğitim kurumları ve departmanlar boyunca binden fazla görevlinin çalışmasına neden oluyor ve çalışmalar yaklaşık bir ayda tamamlanıyordu.

Martis, sertifikaların doğrulanmasının da zahmetli bir prosedür olduğunu ve standart bir doğrulama talebini işlemek için neredeyse üç yönetim kurulu görevlisi ve ortalama 30 günlük bir zamanın gerektirdiğini belirterek şunları söyledi:

Dolayısıyla, Blockchain teknolojisi ile diploma verme ve doğrulamayı dijitalleştirerek tüm süreci otomatikleştirmek ve her türlü elle müdahaleyi ve verimsizliği ortadan kaldırmak için bu proje uygulandı.

Hindistan'ın Maharashtra eyaleti geçmişte Blockchain teknolojisini sosyal sınıf sertifikaları ve COVID sertifikalarının verilmesi de dahil olmak üzere çeşitli amaçlar için kullanmasıyla gündeme gelmişti. Blockchain kullanım durumlarını uygulamadaki başarısı göz önüne alındığında, Maharashtra yönetimi Blockchain tabanlı diploma verme kararı almış gibi görünüyor.

İlginç bir şekilde, yönetim, geçmişte öğrenci kimlik bilgilerinde bu seçeneği test etmek için Ethereum Blockchain'in kullanan bir pilot proje yürütmüş, ancak ölçeklenebilirlik ve Ethereum ile bağlantılı yüksek gas ücretlerinden dolayı tam ölçekli dağıtımı Polygon ağı üzerinde gerçekleştirmek zorunda kalmıştı.

Read Entire Article