Hindistan Merkez Bankası’ndan Sert Kripto Para Açıklaması: Açık Bir Tehlikedir

2 years ago 87

Birçok ülkenin merkez bankası gibi kripto paralara olan karşıtlığıyla bilinen ve bu konuda sert tavrını sürdüren Hindistan Merkez Bankası (RBI), zaman zaman yaptığı sert kripto para açıklamalarına bir yenisini daha ekledi. RBI, kripto paraların açık bir tehlike olduğunu ve bu durumun ulusal makamların sert yaklaşımlarını garanti ettiğini belirtti.

"Günümüzde Açık Bir Tehlikedir"

Bir dönem kripto paraların yasaklanacağı korkusunun yaşandığı Hindistan'da merkez bankası sert tavrını sürdürüyor. Geçmişte birçok kez kripto paraların yasaklanmasını savunan Hindistan Merkez Bankası (RBI), kripto paraların günümüzde açık bir tehlike olduğunu belirtti.

RBI, kripto para ekosisteminin artan tehdidinin ulusal makamların sert yaklaşımlarını garanti ettiğini de ekledi.

"Makro Ekonomik İstikrarı Bozacak"

RBI Başkanı Shaktikanta Das, Mayıs ayının sonunda kripto paraların tamamen yasaklanması konusundaki fikrinin değişmediğini belirterek, dijital varlıkların Hindistan’ın makro ekonomik yapısını bozacağını öne sürmüştü.

RBI Başkanı, verdiği bir röportajda Terra'nın (LUNA) neden olduğu depremi kastederek, kripto para piyasasının Mayıs çöküşü hakkında daha önce defalarca uyarıda bulunduklarını söyleyerek şu ifadeleri kullanmıştı:

Geçmişte birçok kez insanları uyardık. İşte şimdi piyasalara ne olduğuna bakın. Biz düzenlemeye başlasaydık, insanlar bu kez de "düzenlemeler nerede" denilecekti. Bu ürünlerin altında hiçbir şey yok. Ürettikleri hiçbir değer yok. Bizim kripto paralar konusundaki görüşümüz açıktır. Hindistan’ın makro ekonomik istikrarını bozacağını düşünüyoruz. Bu görüşümüzü hükumete de bildirdik ve onlar da aslında bizimle hemfikirler.

Read Entire Article