Hollywood’dan İnanılmaz Bitcoin Tahmini: Sembolik Mesajlar!

1 year ago 67

Bu haftanın başlarında, Bitcoin (BTC) 20.500 dolar seviyelerini aştı. Bu durum, Bitcoin'de bir sonraki boğa koşusunun çok yakında başlayacağına dair büyük umutlara yol açtı.

Bitcoin Hollywood'un Radarında!

Bitcoin henüz ivmesini sürdürmedi. Analistlere göre, BTC'nin 200 günlük hareketli ortalamasının üzerine çıkması gerekiyor.  Ancak  birçok analist BTC'nin uzun vadede yeni zirvelere ulaşacağını tahmin ediyor.  Çok uzun bir süredir Bitcoin topluluğu, BTC fiyatının gelecekte ve belki de on yıl içinde 1 milyon dolara ulaşacağı konusunda iyimser. Önde gelen ABD'li Hollywood yıldızlarından Zac Efron'un  "Gold" isimli son filmi, Bitcoin'in 1.25 milyon dolarlık bir fiyatla işlem gördüğü bir sahneye yer verdi. Fütüristik bir bakış açısına sahip olan film, büyük ilgi dikkat çekti. Görünüşe göre sinema endüstrisi Bitcoin'i yakından takip ediyor ve BTC'nin geleceği konusunda iyimser. Elbette geleceği kimse bilemez. Ancak film yapımcılarının BTC'ye odaklanması başlaması, Bitcoin çılgınlığının ne kadar önem kazandığını olduğunu gösteriyor. Uzmanlar ayrıca, Hollywood'un geçmişte de bazı tahminlerinin aslında bilinç altında yatan ve ilerde gerçekleşmesi düşünülen senayoar olduğuna dikkat çekiyor.

BTC fiyatının hangi yöne gideceğini söylemek şu anda oldukça zor görünüyor. Ancak  zincir üstü veriler bu süreçte büyük önem teşkil ediyor. Glassnode raporuna göre, Bitcoin  aktif adres sayısındaki artış durdu. Blok zincirindeki toplam BTC işlem sayısı da düştü. Bu en son Kasım 2018'de oldu, ardından Bitcoin düzeltme yaşadı. Bitcoin fiyatı bir süredir 20.000 dolar civarında mücadele ederken, Bitcoin madencileri operasyonlarına devam etme konusunda zor günler geçiriyor. Bu yılın başlarında, Bitcoin madencileri BTC rezervlerini büyük miktarlarda sattı ve bu senaryo bir kez daha tekrarlanabilir. Öte yandan, Bitcoin madenciliği üretim maliyetleri, enerji maliyetlerinin önemli ölçüde artmasıyla artıyor. Glassnode, BTC madencilerinin yeni çıkarılan Bitcoin'lerini satarak borçlarını ödediklerini söyledi. Kalıcı makroekonomik belirsizlik yeni sorunlara yol açabilir.

Güncel Veriler..!

Dünyanın en büyük Bitcoin madencisi Core Scientific, finansal sorunlar nedeniyle  yıl sonuna kadar iflas başvurusunda bulunmayı planlıyor. Perşembe günü SEC'e sunduğu dosyada, Bitcoin madencilik devi, operasyonlara devam etmenin giderek daha zor olduğunu söyledi.

Raporlara göre Core Scientific, Ekim sonu ve Kasım 2022 başında vadesi gelen ödemeleri yapamayacak. Şirket, yeni sermaye artırma, stratejik danışmanlar işe alma ve mevcut sermaye yapısını yeniden yapılandırmanın alternatiflerini araştırıyor. Ayı piyasası devam ederken, Bitcoin balinaları çantalarını doldurmak için bu fırsatı değerlendiriyor. Kripto borsalarından BTC çıkışları son haftalarda arttı. Fed ise faiz artırımlarıyla en büyük engel olmaya devam ediyor.

Read Entire Article