Hollywood Hamlesi: Metaverse Tabanlı Altcoin Ortaklık Sonrası Şaha Kalktı!

2 years ago 95

Kripto para piyasası yeniden toparlanmaya başlarken, önde gelen bir metaverse tabanlı altcoin çarpıcı bir ortaklık anlaşması yaptığını açıkladıktan sonra ivme kazandı.

Sandbox, ''Lionsgate Studios'' ile Ortaklık Kurdu

Sekiz ayın en düşük seviyelerine kadar gerileyen Sandbox (SAND), Lionsgate Studios ile bir ortaklık anlaşmasını duyurduktan sonra bugün artış kaydetti. SAND, duyurudan sonra %20 oranında artarak 0.9715 dolara yükseldi, ancak metavese altcoin'i daha sonra ivme kaybederek 0.8647 dolara düştü. Kripto para piyasında devam eden sert düzeltme nedeniyle SAND, son bir haftadır düşüş yaşadı. Kritik ortaklık ve piyasadaki toparlanma, SAND fiyatının yeniden yükselmesine neden oldu. Lionsgate, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki en büyük bağımsız stüdyolardan biri konumunda. Şirket, artık The Sandbox'ta yer alacak olan Hellboy, Rambo ve The Expendables gibi mülklere sahip.

Sandbox, Lionsgate Studios mülklerine ayrılmış, “Action City” adlı bir alan kuracak. Ortaklık kapsamında, Lionsgate'in "Action City"sinde stüdyoya ve uzun süredir birlikte çalıştığı Millennium Films'e ait popüler lisanslı mülkler yer alacak. Sandbox, ortaklığın Lionsgate'i metaverse'e giren ilk büyük Hollywood stüdyosu yaptığını iddia ediyor. Bu mataverse tabanlı altcoin projesi için önemli bir gelişme. Daha önce daha büyük şirketler de metaverse kervanına adım attı. Platform, Adidas, Snoop Dogg, The Smurfs'den büyük ilgi gördü  ve ayrıca HSBC gibi büyük firmalara arazi sattı. Lionsgate anlaşmasının finansal detayları açıklanmadı. Blockchain oyun devi Animoca Brands'in sahibi olduğu Sandbox'ın 4 milyar doların üzerinde bir değerlemeyle sermaye artırmak istediği bildiriliyor.

Metaverse Altcoin'leri Gelecek Vaat Ediyor

Sandbox ve diğer metaverse altcoin'leri, kripto para piyasında meydana gelen sert düzeltme nedeniyle fiyatlarında ciddi bir düşüş yaşadı. Ancak, özellikle The Sandbox ve Decentraland gibi altcoin'lerin devasa metaverse projeleri tarafından desteklenmeleri ve çarpıcı ortaklıklar yapmaları uzun vadede yeni zirvelerin gelebileceğine işaret ediyor. Yükselen enflasyon ve yüksek faiz oranlarının hüküm sürdüğü bir dönemde, yatırımcılar genellikle somut ve güvenilir bir altyapı içeren projelere bakarlar. Bu nedenle, SAND'e yönelik yatırımcı ilgisi giderek artıyor. SAND, 2022'de değerinin yaklaşık %85'ini kaybetti.

Bir yatırım bankacılığı şirketi olan Citibank, birçok değişken faktörü göz önünde bulundurarak metaverse sektörününe dair çarpıcı bir rapor yayınladı. Citibank metaverse sektörünün 2030 yılına kadar 8 trilyon dolar ile 13 trilyon dolar arasında büyüyebileceğini tahmin ediyor. Metaverse kullanıcılarının sayısı ise beş milyara ulaşabilir. Bu SAND gbi tokenlerin gelecek vaat ettiğine dair önemli bir rapor.

Read Entire Article