Hükümetlerle Anlaşan Bu Kripto Paraya Dikkat!

2 years ago 101

Devletlerle ortaklık kuran, birlikte çalışan ve onlara çözüm üreten bu kripto para için daha iyi bir gelecek bekleniyor. Yatırımcıları yıllardır fiyatta ciddi bir büyüme görmese de arka planda yapılan açık ve gizli anlaşmalar uzun vadede iyimserlik pompalıyor. Peki hangi kripto para devletlerle birlikte çalışıyor? Detaylar haberimizde.

Devletlerin Tercih Ettiği Altcoin

Elbette Ripple şirketinden ve onun XRP tokeninden bahsediyoruz. SEC'in Ripple'a karşı açtığı dava, şirketin büyüme girişimlerinin üzerinde sürekli bir kara bulut olarak geziyor. Ancak bu, Ripple’ın farklı alanlardaki büyümesini engelleyemedi. Yakın tarihli bir rapor, Ripple'ın CBDC'ler aracılığıyla büyümeyi izlediğini ve bunun hükümetlerle olumlu bir duruş sağlayabileceğini gösteriyor.  XRP yatırımcılarının yıllardır beklediği büyük atılım devletler aracılığıyla gerçekleşir mi?

En son raporlardan birinde, Ripple, dünya çapındaki finans liderlerinin CBDC'ler hakkında ne düşündüğünü belirlemeye çalıştığı bir anket yürüttüğünü açıkladı. Rapor, daha hızlı işlemler ve finansal katılım gibi CBDC'nin benimsenmesinin sağlayabileceği bazı faydaları vurgulamaya devam ediyor.

Ripple (XRP) geçmişte birçok devletle olan iş birliğini açıklamıştı. Daha fazlasının ise gizlilik anlaşmaları nedeniyle gizlendiğini söylediler.

Ripple (XRP)

Ripple'ın ODL hizmetleri, hızlı sınır ötesi transferler için idealdir. Bir bakıma, Ripple küresel bankacılık sistemi için verimli bir takas merkezi olabilir. Bu plan başarılı olursa, XRP'ye olan talep çatıdan geçecek ve bu nedenle fiyat hareketini olumlu yönde etkileyecektir. Ripple'ın CBDC segmenti için planları umut verici görünse de ilerlemesi sınırlı. Bu muhtemelen SEC davası etrafındaki belirsizlikten kaynaklanıyor.

Dava konusunda temkinli olan yatırımcılar kısa vadeli kazançlara odaklanıyor. Bu, 30 günlük MVRV oranı ve 30 günlük gerçekleşen üst sınır metriklerinde net biçimde görünüyor.

XRP'nin gerçekleşen üst sınırı, temmuz ayının sonundan bu yana artarken, MVRV oranı aynı dönemde düştü.

Ripple şirket olarak CBDC çalışmalarıyla ciddi bir büyüme yaşayabilir. Ancak XRP’nin şirketten ayrı olarak (yıllardır) sunulması yatırımcıları pek mutlu etmeyecek gibi görünüyor. XRP yatırımcılarının önündeki en hayati dönüm noktası SEC mücadelesi olarak kalmaya devam edecek.

Read Entire Article