İçinde 6 Milyon Dolar Olan Bitcoin Cüzdanı ABD’de Gündem Oldu! Ünlü Hacker İş Başında!

2 years ago 85

 4 Saatte Yüz Milyonlarca Dolar Buhar Oldu!

Kripto para kullanıcıları, dijital şifrelerini unutmaları veya cüzdanlarına herhangi bir nedenle erişimlerini kaybetmeleri sonucu ciddi miktarda para kaybediyor.

ABD'nin En Tanınmış Bilgisayar Korsanı İş Başında

Kripto para birimlerinin doğası gereği, kullanıcıların varlıklarını ve özel anahtarını saklayan hiçbir banka veya özel kurum bulunmadığından, bunları tutma sorumluluğu bireylere aittir. Ancak insanlar bazen herhangi bir nedenle kripto cüzdanlarına erişimi kaybedebilir. Kingpin olarak da bilinen Joe Grand, bu kişilerin cihazlarına veya hesaplarına erişimini kaybettikten sonra Bitcoin (BTC) cüzdanlarına girmelerine yardımcı olan Amerikalı bir bilgisayar mühendisi ve donanım korsanıdır.

Son zamanlarda, Grand yine iş başındaydı.  Lavar Sanders isimli bir adam içinde milyonlarca dolar değerinde krito para olan telefonundaki cüzdana erişimini kaybetti. Grand, dün yayınlanan bir YouTube videosunda tüm süreci detaylarıyla anlattı. Uzman isim, süreci ve tekink detayları takipçileri ile paylaşırken şunları söyledi:

Gerçekten, yeterli zaman ve kaynak harcarsanız her şey hacklenebilir. Bilgisayar korsanlığının önemli bir parçası, birden çok kez yapmış olsanız bile bu süreçte ne olacağını asla bilemezsiniz. Her zaman sihirli bir değneğin dokunuşu gibi bir olay. Her zaman bir şeylerin ters gitme riski vardır.

Milyon Dolarlar, Uçtu!

Grand, kollarını sıvadı ve bu karmaşık sorunu çözmeye odaklandı. Görevi, cihazın hafızasını çıkarmak, kilit açma şifresinin nerede saklandığını bulmak, ne olduğunu bulmak, cüzdana erişmek ve sonra içinde para olup olmadığını görmekti. Tüm süreç, yaklaşık bir hafta sürdü, ancak Sanders'ın cüzdanında tahmin ettiğinden  daha az Bitcoin vardı. Cüzdanda değeri o sırada 105 dolar değerinde olan yalnızca 0.00300861 BTC vardı. Bu arada, Bitcoin an itibariyle 20.898 dolardan işlem görüyor. BTC'nin değeri düştüğü için Sanders'ın BTC'sinin değeri şu an 63 dolar civarında.

Ancak, henüz Grant'ın işi bitmemişti. Tüm bu çalışmaların boşuna olmadığına dair umut veren,  son bir şifreli cüzdan kaldı. Ancak, Sanders'ın cüzdanındaki paranın çoğu kaybolmuştu. Kalan miktar, ise 2.000 dolar değerindeydi. Bunu Sanders'a açıklayan Grand, şunları söyledi:

Bitcoin'lerin çoğu maalesef Bit Blender adlı bir yere gitti. Sorun şu ki, o web sitesi 2019'da çöktü, inanıyorum ki, bu yüzden büyük bir kısmı gitti.

Read Entire Article