ICO Dönemi Balinasının Büyük Dönüşü: 275 Milyon Dolarlık Uyanış!

2 years ago 100

Kripto para piyasalarındaki ikinci en büyük ağın ICO'sundan bu yana uykuda olduğu görülen milyonlarca dolar değerindeki Ethereum adresi aniden uyandı. Uyanan balina adresinin sahip olduğu büyük miktardaki ETH'yi anonim cüzdanlar arasında transfer ettiği görüldü. Söz konusu transferler ETH yatırımcılarının korkması için yeterli oldu.

Balinanın Geçmişi

Dev balina, toplam varlıklarını adres başına 5 bin ETH'ye bölerek transfer etti. Balinanın ilk ETH kaynağının, Ethereum Vakfı'nın 0,31 dolar karşılığında 1 ETH teklif ettiği 2014 yılında gerçekleşen Ethereum Genesis ICO'suyla edindiği görülüyor. Öte yandan dev balinanın, 31 Temmuz 2019 tarihinde kripto para borsası Bitfinex'de cüzdanındaki ETH'lerin bir kısmını token başına 219 dolara sattığı görülüyor. Kripto para borsasında satışı yapılan ETH'lerin toplam değerinin yaklaşık 1 milyon dolar olduğunu da ekleyelim.

Kripto para balinası, bugün itibariyle adresinde kalan 145 bin ETH'yi piyasa emriyle yaklaşık 280 milyon dolar karşılığında satabilir. Bu kadar yüksek miktardaki ETH'nin satışının fiyat üzerinde anlık olarak neden olabileceği potansiyel düşüşün dikkat çekici olabileceği üzerinde duruluyor. Tüm bunlarla birlikte, işlemin doğası gereği ETH transferlerin tamamının kripto para borsalarına olmadığı görünüyor. Bu da balinanın elindeki ETH'leri satma hazırlığı yapmadığı şeklinde yorumlanıyor. Birçok piyasa uzmanına ve analiste göre en olası senaryo, balinanın pasif gelir sağlamak adına Ethereum 2.0 düğümü (node) çalıştırmak için hazırlık yaptığı yönünde.

145 Bin ETH'nin Etkisi

Kripto para topluluğunun bazı üyeleri, Ethereum'daki hafif fiyat düzeltmesini göz önünde bulundurarak, söz konusu balinanın ETH'nin 2 bin dolar civarında işlem gördüğü dönemde varlıklarının bir kısmını satacağını ve satışlarla Ether'in bin doların altına düşmesiyle daha düşük fiyattan geri alım yapacağı şeklinde korkutan bir varsayımında bulunuyor.

Neyse ki kripto para yatırımcıları için Ethereum gibi bir kripto parada 200 - 250 milyon dolarlık bir satış baskısı, en büyük merkezi kripto para borsaları ve OTC masalarının aşırı volatilite artışına neden olmadan talebi karşılayabileceğinden dolayı Ethereum piyasalarının düşünüldüğü gibi çökmesi için yeterli bir miktar değil.

En büyük altcoin ETH, yazım sırasında günlükte yüzde 5'den fazla düşüşle bin 904 dolardan alınıp satılıyor.

Read Entire Article