İflas Eden Kripto Para Şirketinde Son Gelişmeler! FUD Bitiyor Mu?

2 years ago 97

Kripto para piyasaları iflasın eşiğine gelen dev şirketler sebebiyle düşüşüne devam ediyor. Peki FUD bitiyor mu? Bitcoin on-chain grafikleri yaklaşık 10 gündür dip seviyelere işaret ediyor ve BTC en kötü aylık kapanışlarından birine hazırlanıyor. Piyasaları saran korku, kripto paralarda aşırı satışı da tetikledi. Yükselişin başlayabilmesi için korkunun bitmesi gerekiyor.

Celsius Son Gelişmeler

Zor durumdaki kripto borç veren Celsius Network, yaşadığı durumdan kurtulabilmek için en iyi hukukçularla çalışmaya başladı. Fakat hukukçular şirketi “Chapter 11” denilen iflas türünde başvuruya zorluyor. Şirket hali hazırda aldığı yasal tavsiye gereği resmi bir açıklama yapmıyor. Ancak içeriden alınan bilgilere göre Celsius, müşterilerinin “iflas” kararı yerine firmanın mücadeleye devam etmesi gerektiği fikrine yakın olduğuna inanıyor.

Bireysel yatırımcılar ellerindeki kripto para ve stablecoinleri Celsius platformuna yatırarak kazanç elde ediyordu. Ancak 12 Haziran tarihinden bu yana şirket yükümlülüklerini yerine getiremiyor. Son gelen bilgilere göre Celsius finansal seçenekler konusunda tavsiye vermesi için Wall Street devi Citigroup'tan destek almaya başladı.

The Wall Street Journal, borç verenin Akin Gump Strauss Hauer & Feld'den avukatlar ve Alvarez & Marsal'dan yeniden yapılandırma odaklı yönetim danışmanlarıyla çalıştığını söyledi. Akin Gump dikkat çekici bir ortak çünkü gelir bakımından ABD’de en büyük lobicilik ve hukuk firması olarak öne çıkıyor.

Celsius Ne Öneriyor?

Şirket yöneticileri, müşterilerin iflas kararını desteklemeyeceği savunarak HODL Modu'nu getirmek istiyor. Hesaplarda bu özellik etkinleştirildiğinde, müşteriler para çekemez veya gönderemez. Devre dışı bırakıldıktan sonra, kullanıcılar bu yeteneklerin yeniden etkinleştirilmesi için 24 saat beklemelidir. Hali hazırda para çekme işlemleri zaten kapalı bu özellik ne işe yarayacak? Şirket yöneticilerine göre çok sayıda kullanıcı paralarını çekmek ile hodl modu arasında bir tercih yapmakta özgür bırakıldığında platformun ayakta kalması için hodl modunu tercih edecek. Şirket, avukatlara, kullanıcılar arasında var olan duygu gücünü göstermiş de olacak.

Firmanın CEO'su Alex Mashinsky, yıllardır müşterilerden ve Celsius'un yerel CEL token sahiplerinden gelen soruları yanıtlamak için Cuma günleri düzenli bir AMA (bana her şeyi sor) etkinliği düzenliyordu. Avukatların verdiği sessiz kalma tavsiyesi sebebiyle bu etkinlikte yapılmıyor.

ABD İflas Kanunu'nun 11. Bölümü, bir şirketin borçlarını öderken faaliyete devam etmesine izin verir. Firma, alacaklıların onaylaması için bir avukat ekibi tarafından denetlenen bir yeniden yapılanma planı hazırlar. Celsius iflas korumasına girerse, müşteri pozisyonları mevcut piyasa fiyatı üzerinden ABD dolarına çevrilecek ve müşteriler firmanın alacaklıları listesine eklenecek. Fakat Celsius yetkilileri bu seçeneğin kullanıcıları mağdur edeceğini likidite sorununu çözmesi için süreye ihtiyaçları olduğunu düşünüyor

Sorumluluk Reddi: Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatilite ve dolaysıyla risk taşıdığının farkında olmalı, kendi araştırmaları doğrultusunda işlemlerini gerçekleştirmelidir.
Read Entire Article