İflasın Eşiğindeki Celsius’ta Endişe Veren Gelişme! İşte Ayrıntılar!

2 years ago 88

Platformdaki çekim işlemlerini askıya alan ve iflasın eşiğinde bulunan Celsius Network, yaptığı açıklamalarla iyimserliğini sürdürüyor. Ancak, şirkette yaşanan son gelişmeler bunun tam tersini ortaya koyuyor.

Celsius Network'da Toplu İşten Çıkarmalar Başladı

Yakın tarihli bir rapora göre, Celsius Network çalışanlarının yaklaşık dörtte birini işten çıkardı. Bu kritik gelişme, şirketin önemli bir açıklama yayınlamasından sadece birkaç gün sonra geldi. Celsius Network, yaptığı açıklamada  para çekme işlemlerine devam etmek ve likidite sorunlarını çözmek için 24 saat çalıştığını söyledi. Şirket, ayakta kalma mücadelesi verirken, İsrail medya kuruluşu Calcalist, Celsius'un 150 çalışanını işten çıkardığını bildirdi. Şirketin Linkedin sayfası, şu anda 651 çalışanı olduğunu gösteriyor. Bu veriler doğrultusunda, şirketin çalıanlarının yaklaşık dörtte birinin işine son verdiği anlamına geliyor. Sadece birkaç gün önce Celsius, "likiditeyi ve operasyonları istikrara kavuşturmak için olabildiğince hızlı odaklandıklarını ve çalıştıklarını" belirten bir bildiri yayınladı.

Daha önceki mesajlarda olduğu gibi, firma sorunlarını çözmek için attığı herhangi bir spesifik adımı açıklamadı. Blog yazısında şirket, varlıkları korumak ve kendilerine sunulan seçenekleri keşfetmek için önemli adımlar atmaya devam ettiğini açıklamıştı. Seçenekler arasında, stratejik işlemlerin yanı sıra borçların yeniden yapılandırılması da yer alıyor. Bir kez daha, Celsius topluluğundan daha fazla zaman istedi, çünkü bu süreç karmaşık ve sanıldığından daha fazla zaman alıyor. Celsius, diğer tüm ağ hizmetleri arasında para çekme işlemlerini Haziran ortasında durdurdu ve henüz yeniden başlatmadı. O zamandan beri, şirket yeniden yapılanma avukatları tuttu, sosyal platformlardaki soru-cevap işlevini durdurdu. Kripto para kışı, birden fazla şirketin çalışanlarını işten çıkarması ve 3AC hedge fonunun iflas başvurusunda bulunmasıyla devam ediyor.

Son Çare, Bankalar Olabilir

Celsius CEO'su Alex Mashinsky'nin ABD'den kaçmaya çalıştığı, anca yetkililer tarafından durdurulduğu raporları ortaya çıktı. Ancak ekip, bu söylentileri yalanladı. Masinsky’nin kaçış iddiaları yatırımcılar arasında korkuya neden oldu. Celsius, alarm vermeye başladığında Mayıs ortasında piyasada büyük yatırımcı endişesi yaratmaya başladı. Raporlar, kurtarma planlarının işe yaramayacağını işaret ediyor. Mashinsky’nin bankaların hayranı olmadığı biliniyor. Yönetici, birçok konferansta ”Bankalar dostunuz değildir.” t-shirtü giymişti. Mashinsky’nin İsrail’e yaptığı geziyle ilgili iddialar henüz teyit edilmedi.

Mevcut yatırımcıların şirketi kurtarmayı reddettiği bildirilirken, Goldman Sachs'ın Celsius'un kripto varlıklarını indirimli olarak satın almak için 2 milyar dolar toplamaya çalıştığı iddia ediliyor. Nexo da satın almayı teklif etti. Şirket ayrıca, yetkililerle temasa geçti. Celsius ayrıca, içinde bulunduğu zor duruma daha fazla odaklanmak için tüm üyelik işlemlerini durdurduğunu duyurdu.  
Read Entire Article