İflasın Eşiğindeki Kripto Para Şirketi ile Borsa Arasında Dikkat Çeken Para Trafiği!

2 years ago 93

İflasın eşiğinde olduğu üzerinde durulan merkezi kripto kredi şirketi Celsius, DeFi protokolü Aave'ye olan USDC kredisinin tamamını ödedikten sonra tüm  staked Ethereum (stETH) teminatını geri çekti ve hepsini başka bir adrese gönderdi. Cüzdanın CEO Ryan Bozarth'ın kripto kredi şirketinden indirimli stETH aldıklarını ima etmesinin ardından Coinbase Custody'ye ait olduğu iddia edildi.

Yoğun Para Trafiği

Celsius, Aave'ye olan ödenmemiş USDC kredisinin tamamını ödedi ve 11 milyon dolar değerinde 10 bin 463 stETH teminatını geri çekti. Aave cüzdanındaki ödenmemiş borcu 72 bin 809 dolar değerinde REN olan merkezi kripto kredi kredi şirketi, dün Aave adresinden 416 milyon dolar değerinde 400 bin stETH çekti.  Zapper.fi'ye göre, Celsius Wallets Combined'ın toplam ödenmemiş borcu 50 milyon dolara düştü. Celsius'un geriye DAI'deki 50 milyon dolarlık Compound kredisi ve Notional Finance'a 25 Eylül'e kadar geri ödemesi gereken 3.20 milyon dolarlık fUSDC borcu bulunuyor.

İlginç bir şekilde Celsius, 400 bin stETH, 43 stETH ve 10,463 stETH dahil olmak üzere 410 bin 513 stETH'yi iki işlemde bilinmeyen bir cüzdana aktardı. Cüzdanda şu anda 435 milyon dolar değerinde 410 bin 513 stETH bulunuyor.

Coinbase Custody CEO'su Ryan Bozarth, yakın zaman önce attığı bir tweet'te Celsius'tan stETH aldıklarını ima etmiş, alımları çevreleyen stratejiyi veya düşünceyi açıklarken şu ifadeleri kullanmıştı:

1 stETH karşılığında 1 ETH alınabilir. stETH zaten indirimli işlem görüyor. Daha da büyük bir indirimle satın alma fırsatı kolay bir kazançtır.

Bozarth, söylediklerinin kişisel görüşlerini yansıttığını, arbitrajın düşük riskli bir fırsat olduğunu ve Coinbase'in sıkıntılı şirketleri almak veya yatırım yapmak yerine indirimli varlıkları almayı tercih edebileceğini belirtti.

Coinbase Custody, müşteri varlıklarını korumak için tutan ve kaybolmalarını önleyen, ABD merkezli kripto para borsası Coinbase'in dijital varlık saklama hizmeti platformudur.

Şeffaflık Tartışması

BnkToTheFuture'ın CEO'su ve Celsius'un en büyük hissedarı olan Simon Dixon, bir YouTube röportajında, Celsius'un şirketin finansal bilgilerini şeffaf bir şekilde açıklamamasından dolayı sunduğu 6 milyar dolarlık kurtarma desteği fırsatını kaybettiğini açıkladı.

Hissedar, Celsius'a şirketi kurtarma planı bulunmuş, ancak Celsius'un şirketin mali durumu konusunda şeffaf olmamasından dolayı kurtarma planından faydalanamadığı ortaya çıkmış oldu. Son zamanlarda iflasın eşiğinde olduğu üzerinde durulan Celsius, yeniden yapılandırma planının bir parçası olarak yeni hukuk şirketi Kirkland & Ellis LLP'yi işe aldı. Şirketin DeFi kredilerini ödüyor olmasına rağmen, iflas iddialarını çevreleyen FUD'un önüne geçemediği görülüyor.

Read Entire Article