İflasın Eşiğindeki Three Arrows Capital’da Kritik Gelişme: Satılığa Çıkarıldı!

2 years ago 96

İflasın eşiğindeki Three Arrows Capital (3AC), varlık satışları ve başka bir şirket tarafından kurtarılması da dahil olmak üzere birçok seçeneğe odaklanırken, yeni gelişmeler endişe vermeye başladı

50 Milyon Dolarlık Malikane, Satılığa Çıkarıldı

Çinli gazeteci Colin Wu, Three Arrows'un kurucu ortağı Zhu Su'nun Singapur'daki malikanesini satışa çıkardığı söyledi, Kripto para piyasası Terra (LUNA) şokunu henüz atlatamamısşken, Celsius ve 3AC gibi saygın şirketlerin iflasın eşiğine gelmesi endişeleri tetikledi. Three Arrows Capital şirketi için İngiliz Virjin Adaları'ndaki bir mahkeme iflas kararı verdi. 3AC'nin tasfiyesinin ardından, kurucu ortağı Zhu Su'nun mülklerini, özellikle de 2021'de üç yaşındaki oğlu için satın aldığı malikaneyi şatışa çıkardığına dair söylentiler var. Zhu Su ve eşi Tao Yaqiong Evelyn, Aralık 2021'de Singapur'daki Bukit Timah bölgesindeki Good Class Bungalov isimli ultra lüks malikaneyi 50 milyon dolara satın aldı. Ülkedeki yasalara göre, yalnızca  Singapur vatansaşları bu tür mülklerden birine sahip olabilir.

Yerel basının bildirdiğine göre, söz konusu villa ülkenin en pahalı mülklerinden bir tanesi konumunda.  Bu iddialar giderek zemin kazanırken, Zhu Su'dan henüz bir açıklama gelmedi.  Singapur merkezli haber sitesi The Straits Times, daha önce Three Arrows Capital'in yanlış bilgi verdiği ve yönetim limiti altındaki varlıkları aştığı için Singapur Merkez Bankası'ndan kınama aldığını bildirmişti. Mali yaptırımların uygulanması da söz konusu.  3AC'nin yalnızca 30'a kadar nitelikli yatırımcıya hizmet vermesine ve yaklaşık 250 milyon dolarlık varlıkları yönetmesine izin verildi.

Singapur, Düğmeye Bastı

Singapur Merkez Bankası ve Singapur Para Otoritesine (MAS) Zhu ve kurucu ortak Kyle Davies'in durumuyla ilgili son tarihten önce yapılan değişiklikleri bildirmemesi de dahil olmak üzere kripto hedge fonunun üç ihlalini listeledi.  Singapur Merkez Bankası ve Singapur Para Otoritesi (MAS), iflasın eşiğindki hedge fonu Three Arrows Capital‘i yanlış bilgi verdiği için kınadı. MAS, Perşembe günü yayınlanan bir açıklamada, fonun düzenleyiciye yanıltıcı bilgi verdiğini ve yönetim altındaki varlıklar için belirlenen eşiği aştığını söyledi. MAS, fonun da adı olan 3AC’nin, 2013 yılında Singapur’da bir fon yönetim şirketi olarak kaydolduğunda 180 milyon dolara kadar 30 yatırımcı için fon yönetmesine izin verildiğini belirtti. Fon, MAS’a İngiliz Virign Adaları’ndaki yönetimini değiştirdiğini bildirmişti.

2012 yılında Singapur’da kurulan Three Arrows Capital, Bitcoin‘in (BTC) bu yılın başındaki 60.000 dolarlık zirvelerden son haftalarda 20.000 doların altında düşmesiyle ağır kayıplar yaşadı. Three Arrows Capital, en az 400 milyon dolarlık tasfiyeye maruz kaldıktan sonra, Haziran ayı ortasında muhtemelen iflas etmiş olacağına dair raporlar ortaya çıktı. İngiliz Virgin Adaları, 3AC’nin yerel kuruluşuna Çarşamba günü tasfiye aşamasına geçme emri verdi. 3AC, henüz yorum talebine yanıt vermedi.

Read Entire Article