İflasını Duyuran Kripto Şirketinin Kurucusunun 10 Milyon Dolarlık İşlemi Tepkilere Neden Oldu!

1 year ago 74

En büyük kripto para kredi şirketlerinden olan ve Temmuz ayında iflas başvurusunda bulunan Celsius Networks'ün kurucusu ve eski CEO'sunun gerçekleştirdiği bir para transferi tepkilere neden oldu. İflasa giden yolda müşteri hesaplarını donduran ve para yatırma-çekme işlemlerini askıya alan şirketin kurucusu ve eski CEO'su Alex Mashinsky'nin hesapların dondurma ve işlemlerin askıya alınma kararından birkaç hafta önce şirketten milyonlarca dolar çektiği tespit edildi.

10 Milyon Dolarlık İşlem

Financial Times (FT), Celsius Networks'ün kurucusu ve eski CEO'su Alex Mashinsky'nin müşteri hesaplarının dondurulması ve para çekme-yatırma işlemlerinin askıya alınmasından sadece birkaç hafta önce kripto para kredi şirketinden 10 milyon dolar çektiğini bildirdi. Mashinsky'nin 10 milyon dolarlık para çekme işlemini Mayıs ayında müşterilerin Celsius Networks'ün finansal durumuyla ilgili olumsuz iddialardan dolayı çok sayıda müşterinin varlıklarını platformdan çekmeye başladığı dönemde gerçekleştirdiği belirtiliyor. Para çekimine dair bilgi, 27 Eylül'de CEO'luk görevinden istifa eden Mashinsky hakkındaki resmi incelemelerin yoğunlaşmasına neden olabilir. Para çekim işlemi, ayrıca Mashinsky'nin Celsius Networks'ün müşterilerine varlıklarını iade edilemeyeceğini öncesinde bildiğine dair iddiaları da gündeme getirdi.

Mashinksy tarafından yapılan bu işlemin (veya işlemlerin) detayları önümüzdeki günlerde mahkemeye sunulacak. Bu, Celsius Networks'ü mali durumuna ilişkin daha geniş bir açıklama yapmaya zorlayabilir. Öte yandan bir şirket sözcüsü, Mashinksy ve ailesinin şirkette 44 milyon dolar değerinde dondurulmuş kripto parasının bulunduğunu belirterek konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:

Mayıs ayının ortasından sonuna kadar Mashinsky, hesabındaki kripto paraların çoğunu eyalet ve federal vergileri ödemek için bir kısmını geri çekti. Bu para çekme işlemine giden dokuz ayda, Mayıs ayında çektiği miktarı karşılayacak miktarlarda sürekli olarak kripto para yatırdı. Herkes için kripto para ve likiditeyi en üst düzeye çıkaracak bir kurtarma planı çevresinde toplulukla birlikte çalışmaya ve birleştirici olmaya devam ediyoruz.

Mashinsky için Sırada Ne Var?

FT'ın haberine göre göre Mashinsky, Celsius Networks'ten çektiği 10 milyon doları iade etmek zorunda kalma ihtimaliyle karşı karşıya. ABD yasalarına göre, bir şirket yalnızca iflas başvurusundan sonraki 90 gün içerisinde ödemeleri geri çekilebilir.

Konuya yakın bir kaynak, çekilen tutarın 8 milyon dolarının Celsius cinsinden elde edilen gelir üzerinden vergi ödemesine gittiğini söyledi. Geri kalan 2 milyon dolar ise Celsius Networks'ün yerel token'ı olan CEL şeklinde geldi. Kaynak, ayrıca para çekiminin önceden planlandığını ve Mashinsky'nin varlık vergisi planlamasıyla bağlantılı olduğunu da sözlerine ekledi.

Ağustos ayında, Celsius Networks'ün kurucusunun ve eski CEO'sunun müşteri fonlarını izinsiz bir şekilde kullandığı ve yüksek kaldıraçlı işlemler yapmak için kullandığı iddiası gündeme bomba gibi düşmüştü.

Read Entire Article