İflasıyla Kripto Paralarda Deprem Etkisi Yaratan 3AC’nin Kurucuları Konuştu: Üzüntü Verici

2 years ago 94

Terra ekosisteminin çöküşüyle ağır darbe alan ve iflas bayrağını çeken dev kripto hedge fonu Three Arrows Capital (3AC) kurucu ortakları Zhu Su ve Kyle Davies Bloomberg'e konuştu ve ortaya çıkan tablonun üzüntü verici olduğunu söylediler.

"Birçok İnsan Para Kaybetti"

Dubai'ye doğru yola çıktıklarını açıklayan Zhu Su ve Kyle Davies, 3AC'nin kendini sonunda gerçekleşmeyen bir piyasa için konumlandırdığını ve yaşananların  üzüntü verici olduğunu belirtti. Davies, "Üzüntü verici bir durum. Birçok insan çok para kaybetti." derken,  Su, "Kendimizi, sonunda gerçekleşmeyen bir tür piyasa için konumlandırmıştık." ifadelerini kullandı.

3AC, Mayıs ayında Terra ekosisteminin ve ekosistem token'ı LUNA'nın çökmesinden önce kriptodaki en yüksek profilli hedge fonlarından biri olarak milyarlarca doları yönetecek şekilde büyümüştü. Fon bu ayın başlarında iflas başvurusunda bulundu. Pazartesi günü 3AC'nin tasfiye memurları tarafından yayınlanan ve daha sonra silinen mahkeme belgelerine göre 3AC'nin 27 kripto para şirketine 3.5 milyar dolar borcu bulunuyor.

"Tehditler Alıyoruz"

3AC kurucuları, LUNA, Grayscale Bitcoin Trust ve Lido Staked ETH üzerine yaptıkları bahislerin nasıl kötüye gittiğini de açıkladı. Zhu, "Farkında olmadığımız şey, LUNA'nın birkaç gün içinde sıfırlanabileceğiydi." dedi.

Son durumları hakkında bilgi vermekten kaçınsalar da 3AC'nin tasfiyesini yönetme konusunda umutlu olduklarını ve bu yüzden Dubai'ye doğru yola çıktıklarını söyleyen Su, "Kyle ve benim için ölüm tehditlerinde ya da bu tür tehditlerde bulunan çok fazla çılgın insan var." diyerek tehdit aldıklarını da açıkladı.

Read Entire Article