İki Dev Kripto Para Borsasından Önemli Hamle! Super Bowl’a Damga Vuracak

2 years ago 132
İki Dev Kripto Para Borsasından Önemli Hamle! Super Bowl'a Damga Vuracak

Kripto para borsaları günümüzde dünyanın pek çok yerinden izleyicisi bulunan ve rekor izlenmeler elde eden spor müsabakalarına ilgi göstermeye başladı.

Öyle ki önde gelen iki büyük kripto para borsası ABD‘de her yıl düzenlenen Amerikan futbolu ligi National Football League’in şampiyonluk maçı Super Bowl’da reklam yayınlatmak için çalışmalara başladı.

 İşte detaylar…

Kripto Para Borsaları Super Bowl’a Damga Vuracak

Dünyanın en büyük kripto para borsaları arasında yer alan FTX, geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklama ile birlikte Super Bowl‘dan reklam alanı satın aldığını ve müsabaka esnasında Bitcoin dağıtacağını duyurdu.

Bununla birlikte Singapur merkezli kripto para borsası Crypto.com‘da, benzer bir adım attı ve 2022 Super Bowl için reklam alanı satın alan en son kripto para platformu oldu.

Crypto.com Baş Pazarlama Sorumlusu Steven Kalifowitz Journal’a yaptığı açıklamada, reklam satın almanın insanlara kriptonun sadece bir heves olmadığını, “internetin bir sonraki sürümünün temeli” olduğunu göstermenin bir yolu olduğunu söyledi.

Journal’a göre, 13 Şubat’ta NFL’nin şampiyonluk maçını yayınlayan NBCUniversal, 30 saniyelik bir reklam için yaklaşık 6,5 milyon dolar istiyor. Televizyonda yayınlanan etkinlik, her yıl milyonlarca izleyiciyi çekiyor. Öyle ki verilere göre geçtiğimiz yıl  gerçekleştirilen müsabaka toplamda 91 milyon izleyici tarafından takip edildi.

Sponsorluklarını Genişletiyorlar

Crypto.com, Salı günü yaptığı yeni bir açıklamayla birlikte Angel City Futbol Kulübü olarak bilinen Los Angeles kadın futbol takımına sponsor olacağını duyurdu. Bununla birlikte önde gelen kripto para borsası geçtiğimiz ay, LA Lakers ve LA Kings’e ev sahipliği yapan Staples Center’ın Crypto.com Arena olarak yeniden adlandırılması için 700 milyon dolar harcadı.

Yine de Crypto.com, profesyonel spor arenasına giren ilk kripto para borsası değil. Öyle ki FTX, geçtiğimiz Ekim ayında 2022 Super Bowl için reklam alanı satın aldığını açıkladı.

Bununla birlikte FTX CEO‘su Sam Bankman-Fried’e borsanın neden böyle bir hamle yaptığına dair pek çok soru yöneltildi. Bankman-Fried ise, bu sorulara şöyle yanıt verdi;

“Böyle bir mesajı paylaşmak için Super Bowl’dan daha büyük, daha ana akım bir yer yok.”

Ayrıca bu yılın başlarında 25 milyar dolarlık şirket, Miami Heat’in stadyumunun isim haklarını da 135 milyon dolara satın aldı. Bunun da ötesinde, Bankman-Fried, NFL ikonu Tom Brady’yi marka elçisi olarak seçti ve sponsor olmak için Major League Baseball ile ortak oldu.

Bankman-Fried, profesyonel sporları araştırdığını çünkü hayranların kripto hakkında bilgi sahibi olma ihtimalinin hayran olmayanların iki katı olduğunu söyledi.

Read Entire Article