İki Farklı Analitik Şirketi Uyardı: Bitcoin’de (BTC) Bunlara Hazır Olun!

1 year ago 63

Dünyaca ünlü kripto para analitik firması Glassnode'a göre, lider kripto para biriminin bu haftaki yatay fiyat hareketine rağmen birden fazla zincir üstü ölçüm, Bitcoin (BTC) adına iyi bir görünüm sağlıyor. Lider kripto para birimi adına iki farklı analitik şirketinden raporlara neye işaret ediyor?

Glassnode Verileri!

Veri analitik platformu olan Glassnode, piyasaların amiral gemisi olan Bitcoin’in pazarındaki artan talebi ölçen madenci ücreti gelir momentum metriğini izlediğini ileri sürdü. Ünlü analitik firmasına göre, metrik mevcut konum itibariyle Bitcoin için talebin arttığına dair işaretler veriyor. Şirket açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

Şu anda, ücretler için 90 günlük basit hareketli ortalama yıllık ortalama seviyesini aşıyor ve bu durumda piyasaya yeni talebin girdiğini işaret edebilir.

Glassnode ayrıca, sıfır olmayan Bitcoin adreslerinin sayısının tüm zamanların en yüksek seviyesi olan yaklaşık 45,5 milyona yükseldiğini de vurguladı. Firma konu hakkındaki açıklamalarında şunları söyledi:

Bitcoin’in adres sayıları zincir üstü aktivite derecesinin şu anda gelişmekte olduğunu gösteriyor.

Santiment Raporları!

Bunlara ek olarak diğer kripto para analitik firması olan Santiment, Bitcoin yatırımcılarının mevcut konumda kâr oranının iki katı bir kayıpla işlem yaptığını ve bunun aslında bir yükseliş eğilimi olduğunu ileri sürdü. Santiment açıklamalarında şunları söyledi:

Açıklanan oran, beş hafta içinde ilk kez negatif oldu ve aslında FOMO'cuların (kaçırma korkusu) ralliden vazgeçtiğine dair iyi bir işaret.

Bitcoin yazı kaleme alındığında 27.935 dolardan işlem görüyor. Piyasa değerine göre en üst sırada yer alan kripto para birimi, son 24 saat içerisinde %0,46 oranında ve geçen haftaya kıyasla yaklaşık %2 oranında bir gerileme yaşadı. Ayrıca BTC, geçtiğimiz yıl içerisinde peş peşe yaşanan düşüşlerin ardından 2023 yılının başından bu yana %68 oranından fazla bir fiyat artışıyla kripto para yatırımcılarının yüzünü güldürdü.

Read Entire Article