İki Şaka Coin Arasındaki Savaş Devam Ediyor! Kazanan Kim Olacak?

2 years ago 113

Her piyasada olduğu gibi, kripto piyasasında da rekabetçi savaşlar bulunuyor. Bunlardan popüler olanlardan bir tanesi ise Shiba Inu ve Dogecoin arasında geçen mizahi savaş olarak biliniyor. Aslında iki coin de ortak noktalar taşıyor. Örneğin ikisi de japon bir köpek ırkı olan Shiba Inu’nun resmini kullanıyor ve ikisi de bir şaka coini. Ancak rekabete dair bilinen en büyük ipucu, Shiba Inu’nun Dogecoin’i geçmek ve bitirmek için tasarlandığı olarak öne sürülüyor.

Sayısal Değerlerle Tüm Artışlar

Shiba Inu, birkaç ayın en düşük seviyesi olan 0.00001704’ten %70’ten fazla değer topladı. Kripto sıralama sitesi CoinMarketCap tarafından sağlanan verilere göre, Shiba Inu kripto para biriminin fiyatı son 24 saat içinde yaklaşık %24 arttı. Rakip meme token Dogecoin ise %6 arttı. Ayrıca bu şaka coin, işlem hacminde %244 artışla 2,7 milyar doları aştı. Listelerde en çok işlem gören altıncı kripto para birimi olarak görülüyor. En çok işlem görenler ise Tether, Bitcoin, Ethereum, Bitcoin cash ve Binance USD olarak tanımlanıyor.  Shiba Inu ise ABD’deki bir numaralı kripto borsası olan Coinbase’de işlem hacmi olarak üçüncü sırada yer alıyor.

Son piyasa değerindeki fiyat artışıyla beraber, Shiba Inu, Polygon’u (MATIC) da geçerek 14. sıraya yükseliyor. Bu meme coinin son fiyat artışı etkileyici olsa da, ulaştığı rekor değerin hala %67,47 aşağısında işlem görüyor.

Piyasadaki Yeşillenme Ve Bitcoin’in Etkisi

En büyük kripto para birimi olan Bitcoin, bugün erken saatlerde 43.000 dolara kadar ulaştı ve son zamanlardaki en düşük seviyesi olan 32.950 dolardan %30,5 yükseldi. Rekor fiyat değerinden ise hala %37.95 aşağıda seyrediyor ve bu yazı yazılırken Bitcoin, 42.719 dolardan işlem görüyor.

Kripto kralının en son fiyat artışı, kripto para piyasasının diğer kripto birimlerini de yukarı taşıyor. Ethereum, Binance Coin, Cardano, Solana ve diğer büyük altcoinler yeşil renge bürünmüş görünüyor. Önemli altcoinlerden olan Ripple  (XRP) ise, son 24 saatte yaklaşık %10 arttı.

Tüm kripto para piyasasının piyasa değeri, Kasım ayındaki büyük artışlarla 3 trilyon doları aşmıştı ama son yükselişlerle 2 trilyon dolar civarına henüz yükselebildi.

Shiba Inu ile Dogecoin arasındaki savaş uzun süre bitmeyecek gibi gözüküyor. Savaşı kim kazanır bilinmez ancak iki şaka coin tarafında da artışlar olduğu gözlemleniyor.

Read Entire Article