İkinci El Salvador’dan Önemli Kripto Para Adımı!

2 years ago 102
Okuma Süresi: 2 Dakika

Geçtiğimiz yılın sonunda El Salvador’un izini takip edebilecek alternatif ülkeleri ele alıyorduk. 2022 yılının ortasına gelmeden biri netleşti. Evet, Orta Afrika Cumhuriyeti’nden bahsediyoruz. Bitcoin’i yasal para birimi olarak kabul ettikten sonra ülkede kripto paralarla ilgili önemli adımlar atılıyor. İşte detaylar.

Sango Başlatılacak

Orta Afrika Cumhuriyeti, Ulusal Meclis Bitcoin‘i yasal ihale olarak kabul ettikten kısa bir süre sonra ilk büyük kripto merkezini başlatmaya hazırlanıyor. Orta Afrika Cumhuriyeti’nde (CAR) yasal ihale olarak Bitcoin’i onayladıktan kısa bir süre sonra, yerel yönetim dijital para birimi altyapısını sağlamak için harekete geçiyor.

Ülkenin başkanı Faustin-Archange Touadera ilk büyük kripto girişimleri olan Sango’yu Twitter hesabı üzerinden duyurdu. Touadera, bu çalışmanın Ulusal Meclis’in oybirliğiyle Bitcoin’i yasal ihale olarak kabul etmesinden kısa bir süre sonra gündeme geldiğini söyledi.

Sango Nedir?

Ülkede yasal bir kripto para yatırım platformu oluşturuluyor. Sango platformu, Orta Afrika Cumhuriyeti’nin kripto para odaklı ilk girişimi olacak. İsmi ise ülkenin ikinci resmi dilinden geliyor. Açıklamada belirtilen resmi Sango web sitesine göre, Sango platformu Ulusal Meclis tarafından başlatıldı ve hükümet tarafından destekleniyor. Başkanlık açıklamasında, “Afrika’nın kalbindeki ilk yasal kripto merkezinin inşası, Bitcoin’in benimsenmesini bir sonraki seviyeye taşıyarak kripto para deneyimini iyileştirecek ve potansiyel olarak dünyanın en alışılmadık alanını getirecek” dedi.

Touadera, Bitcoin’in benimsenmesinin ülkenin gelişimi ve dönüşümü için “hayal edilemez olanaklar” sağladığına dikkat çekerek şunları söyledi:

“Kripto merkezi, Bitcoin ve kripto paralar, ülkemizin geleceğini yeniden tasarlayacak araçlardır. Sango, ne Afrika’nın ne de dünyanın geri kalanının hayal bile edemediği muazzam potansiyele sahip yeni bir ekonomik çağı başlatabilir”.

Başkan ayrıca en büyük dileğinin Sango projesinin kriptoyu herkes için erişilebilir hale getirmesi ve kripto faydalarının ülkenin ekonomik performansının vektörleri haline gelmesine dair uluslararası bir örneğe dönüşmesi olduğunu söyledi. Orta Afrika Cumhuriyeti (CAR), Afrika’da Bitcoin’i yasal ihale olarak kabul eden ilk ülke ve El Salvador’dan sonra dünyada bunu yapan ikinci ülke oldu.

Daha fazla ülkenin bu yıl bitmeden El Salvador ve Orta Afrika Cumhuriyeti’nin açtığı yolu takip etmesi bekleniyor.

Read Entire Article