İlk 100 Kripto İçinde En Çok Bu Altcoin Düştü!

2 years ago 113

Son haftalarda fiyat performansı ile en çok dikkat çeken kripto para birimlerinden biri Terra (LUNA) oldu. Platform yaptığı açıklamalar ile Bitcoin satın almaya başladığını açıkladı ve bu da LUNA fiyatını yukarı çekti. Anca yaşanan son düşüşte de LUNA fiyatının en çok değer kaybeden kripto para birimleri arasında olduğunu görüyoruz.

En Çok Değer Kaybeden: LUNA

Son 24 saat içindeki fiyat hareketlerine baktığımızda piyasa değeri bakımından en büyük ilk 100 kripto para içinde en çok değeri LUNA’nın kaybettiğini görüyoruz. Son 24 saatte yaklaşık olarak %10 değer kaybeden LUNA, yazının kaleme alındığı an itibari ile 73 dolar bandında işlem görüyor.

LUNa tüm zamanlar rekorunu 5 Nisan 2022’de 119 dolar ile gördü ve sonrasında ara ara yükseliş yaşansa da genel piyasa ile birlikte bir düşüş grafiği çizdiği görülüyor. Son 24 saatin yanı sıra LUNA’nın son 1 ay içinde de %35’e varan kayıplar yaşadığı ifade edilebilir.

LUNA’daki Fiyat Hareketleri

Bilindiği gibi Terra, geçtiğimiz haftalarda arka arkaya Bitcoin almaya başladığını açıkladı ve bu haberler LUNA’ya yükseliş getirdi. Bununla birlikte yapılan son açıklamalara göre bu hafta Luna Foundation Guard 1,5 milyar dolar değerinde bir Bitcoin alımı daha yaptı. Ancak görünüşe göre bu sefer bu alımın fiyata bir etkisi olmadı.

Öte yandan MicroStrategy de ilk Bitcoin alımı yaptığını açıkladığında BTC fiyatı üzerinde yukarı yönlü bir etki yaratmıştı. Ancak daha sonra şirketin alımlarının BTC fiyatı üzerindeki etkisinin azaldığını gördük.

Dolayısıyla aslında olumsuz olaylar gibi olumlu olaylar da tekrarlandıkça kripto para birimleri üzerindeki etkilerini kaybediyor. Yine de bu gibi adımların uzun vadede kripto para birimleri için olumlu gelişmeler olduğunu belirtmekte fayda var.

Read Entire Article