İngiliz Medyasından Kritik Bitcoin Yorumu: Her Şey Buna Bağlı!

2 years ago 92

Bitcoin (BTC), tehlikeli sularda gezinmeye devam ederken, uzmanlar tünelin sonundaki ışığın ne zaman görüneceğine dair farklı teoriler ortaya atıyor.

Fed'den Çarpıcı Faiz ve Enflasyon Açıklaması

Fed Başkanı Jerome Powell, Fed'in enflasyonu düşürmek için faiz oranlarını artırma taahhüdünü yineledi. ECB toplantısında yaptığı konuşmada, Powell yüksek faiz oranlarının ABD ekonomisini resesyona itme olasılığından ziyade enflasyonun yarattığı risklerden endişe duyduğunu söyledi. Reuters'in haberine göre Powell, Fed'in faiz oranlarını hızla yükseltmesi gerektiğini söyledi. Faiz artırımlarının gelecek yıldan önce ivme kaybetmeyeceği tahmin ediliyor. ABD hisse senedi piyasası vadeli işlemleri Powell'ın yorumlarının ardından düştü, S&P 500, %1,59 Nasdaq ise %1,9 düştü. Dünyanın dört bir yanındaki merkez bankaları, artan enflasyon nedeniyle faiz oranlarında artışa gidiyor  İspanya bu haftanın başlarında %10'luk enflasyon ile 37 yılın rekorunu kırdı. Hindistan ve Çin ekonomik daralma riskiyle karşı karşıya.

Bu tür endişeler, Bitcoin üzerinde zaten felç etkisi yaratan satış baskısını artırıyor. BTC, son birkaç ayda riskli teknoloji hisselerine benzer şekilde işlem gördü ve bu yıl yaklaşık %58 değer kaybetti. Three Arrows Capital, Celsius ve Terra gibi krizler de piyasadaki kaosu tetikleyen diğer unsunlar oldu. Bitcoin'in son yedi aydaki düşüş eğilimi, geçen ay Terra LUNA ve UST  çöküşüyle ​​birleşti ve piyasadan bir gecede 40 milyar dolar buhar oldu. Uzmanlar, diğer birkaç merkeziyetsiz finans projesinin de son aylarda ciddi kayıplara uğramasıyla, kripto para piyasasındaki düşüşün derinleşebileceği konusunda uyarıyor.

Bitcoin, Sınıfta Kalıyor

The Independent yazarı Antony Curtsberston'a göre Bitcoin'in bu seviyeden hangi yöne gideceği, makroekonomik faktörlere ve jeopolitik gelişmelere karşı göstereceği direncine bağlı olabilir. Rusya-Ukrayna savaşının aylarca sürebileceği ve tedarik zincirindeki aksaklıklar nedeniyle bu sürecin uzaması muhtemel. Uphold kripto para platformu blok zinciri ve araştırma başkanı Dr Martin Hiesboeck, The Independent'a şu açıklamayı yaptı:

Tecrübeli yatırımcılar, zirve ve dipler konusunda ortaya atılan teori, grafik ve yorumların birçoğunun doğru olmadığını bilir. Bitcoin, derin bir darbe aldı.  Ukrayna'daki savaş, tedarik zincirindeki kriz ve enflasyon canavarı açık ara küresel ekonomi için en büyük endişeler. Şimdiye kadar Bitcoin, en büyük hayranlarının inandığı gibi enflasyona dayanıklı güvenli liman olduğunu tam olarak kanıtlamadı. Makroekonomik şarlar değişmeden Bitcoin'in tekrar ivme kazanması zor.

Kripto para piyasası yerinde sayarken, birçok analist uzun vadede Bitcoin'in yeni zirveye ulaşacağından emin. JPMorgan, yaptığı açıklamada ayı piyasasının son aşamasında olabileceğimizi kaydetti. Bazı analistlere göre ise ayı piyasası makroekonomik şartlardan ötürü. beklenenden daha uzun sürebilir.
Read Entire Article