İngiltere’de Partiler Üstü Parlamento Grubundan Kripto Para Soruşturması!

2 years ago 98

İngiltere milletvekillerinden oluşan partiler üstü Parlemento grubu, düzenlemeye odaklanarak ülkedeki kripto para endüstrisi hakkında soruşturma başlattı.

Birçok Konuda Görüş Alınacak

İngiltere’de Partiler Üstü Parlamento Grubu (APPG), Perşembe günü yaptığı açıklamada, kripto paralar ve dijital varlıklar için politika önerilerini de kapsayan bir rapor hazırlamak istediğini ve bulgularını hükümetle paylaşacağını belirterek soruşturma başlattığını duyurdu.

APPG, İngiltere'nin dijital varlıkları düzenleme konusundaki mevcut yaklaşımı, yerel düzenleyicilerin rolü, finansal suç, kripto para reklamcılığıyla ilgili endişeler ve merkez bankası dijital parası (CBDC) potansiyeli gibi birçok konuda endüstri uzmanlarından, kripto para servis sağlayıcılardan, düzenleyicilerden ve hükümet üyelerinden görüş alacak.

Soruşturma, Temmuz ayında değeri fiat para birimleri gibi gerçek varlıkların değerine sabitlenmiş (veya endeksli) olan stablecoin'ler gibi ödeme odaklı dijital varlıkları düzenleme kapsamına almak için hükümler içeren bir yasa tasarısının sunulmasından kısa bir süre sonra başlatılmış oldu.

Birleşik Krallık, Brexit'i takiben kendi yolunu çizerken, stablecoin kurallarının hükümetin devleti uluslararası bir kripto para merkezine dönüştürmek için daha büyük bir çabasının parçası olması bekleniyor. APPG'nin başlattığı soruşturma, kripto paraları düzenlemeye yönelik mevcut yaklaşımın hükümetin hedefleri ile uyumlu olup olmadığını değerlendirmeyi ve diğer ülkelerin ne yaptığına bakmayı planlıyor.

Birkaç şirketin çöktüğü ve milyarlarca doların kaybedildiği kripto para piyasalarındaki son çöküşün ardından, dünya çapındaki düzenleyiciler daha sağlam kripto para kuralları oluşturmak için çaba gösteriyor. Avrupa Birliği ve ABD de dahil olmak üzere diğer büyük ekonomiler, kripto para servis sağlayıcıları için lisans çerçevelerinin yanı sıra stablecoin'ler için kısmen net kurallar sağlamış durumda.

"Ayağını Gazdan Çekmemeli"

İskoç Ulusal Parti Milletvekili ve APPG'nin Başkanı Lisa Cameron, yaptığı açıklamada, İngiltere'nin ayağını gazdan çekmemesi ve hükümet ile düzenleyicilerin konu kripto para ve dijital varlıklar olduğunda taahhütlerini yerine getirmesinin hayati önem taşıdığını ifade etti.

2021'de kurulan APPG, Parlamento'nun her iki kanadındaki üyelerden oluşan, partiler üstü bir grup. APPG, ilk olarak 5 Eylül'e kadar konuyla ilgili ayrıntıların yer aldığı yazılı başvuruları kabul edecek.

Read Entire Article