İngiltere’den Kripto Para Mevzuatı Öncesi Yeni Katı Kurallar!

2 years ago 88

İngiltere'nin finansal düzenleyicisi Mali Davranış Otoritesi (FCA), yaptığı basın açıklamasında, yüksek riskli yatırım ürünleriyle ilgili yanıltıcı tanıtım ve pazarlamayla mücadeleye yardımcı olmak için daha güçlü kurallar getirildiğini belirtti. Yeni kurallar, hükümetin çıkarması beklenen mevzuat öncesinde şimdilik kripto paraların tanıtımı ve pazarlanması için geçerli olmayacak.

Mevzuat Bekleniyor

İngiltere'nin finansal düzenleyicisi Mali Davranış Otoritesi (FCA), bugün yaptığı basın açıklamasında, kripto paraların tanıtımı ve pazarlanması konusunda İngiltere hükümetinin FCA'yı yetkilendireceği mevzuatın onaylanmasının beklendiği belirtildi.

Birleşik Krallık hükümeti, Ocak ayında kripto para reklamcılığıyla ilgili kuralları sıkılaştırma ve kripto paraların tanıtımının ve pazarlanmasının FCA'nın görev alanına sokulmasıyla ilgili planlarını duyurmuştu. FCA, söz konusu mevzuatın onaylanmasının ardından nitelikli kripto paraların tanıtımına ve pazarlanmasına ilişkin nihai kuralları açıklayacak.

Basın açıklamasında, "Bu kuralların diğer yüksek riskli yatırımlar için olanlarla aynı yaklaşımı izlemesi muhtemel. Kripto paralar yüksek riskli taşımaya devam ediyor, bu yüzden insanlar kripto paralara yatırım yapmayı tercih ederlerse tüm paralarını kaybetmeye hazır olmalılar." notun düşülmesi dikkatlerden kaçmadı.

Belirli Yatırım Teşvikleri Yasaklanıyor

Yüksek riskli yatırımlar için daha güçlü kurallar, tanıtımı ve pazarlamayı onaylayan ve yayınlayan şirketlerin uygun uzmanlığa sahip olması şartını koşuyor. Bazı durumlarda, tüketicilerin ve yatırımlarının iyi bir şekilde eşleştiğinden emin olmak için kontroller yapmaları gerekecek. "Bir arkadaşa tavsiye et bonusu" gibi belirli yatırım teşvikleri yasaklanacak ve şirketin daha net ve daha belirgin risk uyarılarında bulunması gerekecek.

FCA'nın piyasalar direktörü Sarah Pritchard, "Yeni basitleştirilmiş risk uyarılarımız, şirketlerin riskleri daha iyi anlamalarına yardımcı olmak için tasarlandı, ancak şirketlerin bu konuda oynayacağı önemli bir rol var." derken, "Doğru risk uyarıları bulunmayan veya belirsiz, haksız veya yanıltıcı ürünlerin pazarlandığını gördüğümüzde harekete geçeceğiz." eklemesini yaptı.

Read Entire Article