İngiltere’den Kripto Para Sektörüne Büyük Müjde: 2 Milyar Dolar!

2 years ago 82

 İngiltere'nin önde gelen bankalarından Barclays'in Londra merkezli kripto para şirketine iki milyar  dolar yatırım yapması bekleniyor.

İngiliz Bankası Barclays'ten Kripto Para Şirketine Dev Yatırım

Barclays, fon toplama sürecini günler içinde sonuçlanacak şekilde ayarladığını açıkladı. Bu girişim, İngiltere'nin mali düzenleyicisiyle geçici kayıt sorunları nedeniyle daha önce ertelenmişti. Banka, Copper için bir finansman turuna katıldı ve danışmanları arasında Maliye Bakanı Lord Philip Hammond'ın da bulunduğu kripto şirketine 2 milyar dolar yatırım yapması bekleniyor. Kripto paralara yatırım yapan kurumsal şirketlere saklama, komisyonculuk ve takas hizmetleri sunan Copper, finansman turunu birkaç gün içinde tamamlamayı hedefliyor.

 Krito para piyasasının 2 trilyon dolardan fazla değer kaybetmesine ve Terra gibi krizlere rağmen, Copper hala dünyanın en köklü bankalarından birinden yatırım çekmeyi başardı. Çok uluslu bankacılık devi Barclays, Copper'in İngiltere'de geçici yasal kayıt sorunları yaşaması nedeniyle geçen yıl Kasım ayından bu yana ertelenen turda yatırımcılarla uzun süredir devam eden görüşmelerini tamamladı. Mali Davranış Otoritesi (FCA), dijital varlık hizmet sağlayıcılarının kara para aklama düzenlemelerine uygun olarak geçici kayıt başvurusunda bulunmasını şart koşuyor. Bu, tüm kripto varlık işletmelerinin herhangi bir girişimde bulunmadan önce FCA'ya tam kayıt yaptırmaları gerektiği anlamına gelir. Ancak Copper daha sonra, mali gözlemci ile lisans kaydı sorununun ardından İsviçre'de düzenlemeye tabi olmayı seçti. Blockchain.com ve Revolut dahil olmak üzere çok sayıda firma Geçici Kayıt Yasası  kapsamında faaliyet gösteriyor. FCA'nın 2020'de İngiltere'de kara para aklama ve terörle mücadele finansmanı otoritesi haline gelmesinden sonra toplamda 100'den fazla şirket kayıt için başvurdu.

Banka, 2015'te Bir İlke İmza Atmıştı

Barclays'ın yatırımı, büyük önem taşıyor. Uzmanlara göre, bu Copper'ın değerini 3 milyar dolara çıkarabilir.  Kaynaklar, toplanan miktarın kamuya açıklanıp duyurulmayacağından emin olmadıklarını da sözlerine ekledi. Barclays, hayır kurumlarının krito para biriminde bağış kabul etmesine izin vererek alternatif bir ödeme yöntemi olarak Bitcoin (BTC) kullanımını desteklemeye başladığı 2015 yılında kripto paraları onaylayan ilk ana bankalardan biriydi.

Bununla birlikte, bankanın ayrıca, İngiltere merkezli müşterilerinin Binance'e para transfer etmesini, yani borsaya ödeme yapmak için bir kredi veya banka kartı kullanmasını yasaklaması ile tartışmalı bir geçmişi var. Yasak, Finansal Davranış Otoritesinin Binance Markets Limited'in artık ülkede kripto para operasyonları yürütme yetkisine sahip olmadığını doğrulamasından kısa bir süre sonra geldi.

Read Entire Article