İngiltere Merakla Beklenen Stablecoin Yasasını Bugün Açıklıyor! İşte Detaylar!

2 years ago 95

 İngiltere Maliye Bakanı Nadhim Zahawi, bugün uzun zamandır beklenen bir duyuruyu yapacak. Bakan, Finansal Hizmetler ve Piyasalar Yasası kapsamında ödemeler için stablecoin'lerin kullanılmasına destek verileceğini açıklayacak.

Ödemeler İçin Stablecoin Kullanımına İzin Verilecek

Tasarı, ülkenin Brexit sonrası daha rekabetçi ve işlevsel bir finansal hizmetler sektörü yaratmasına yardımcı olacak. Yetkililer kripto paraların ve stablecoin'lerin, ülkenin finansal sistemini ve dijital finansta lider olarak konumunu pekiştirmede büyük rol oynayacağını belirttiler. İngiltere Maliye Bakanı Nadhim Zahawi, İngiltere finansal hizmetler sektöründe büyük bir değişim olarak nitelendirilen Finansal Hizmetler ve Piyasalar Yasasını bugün parlementoda sunacak. Bakan, şu açıklamayı yaptı:

Yeni tasarı, dolandırıcılık mağdurlarının tazmin edilmesini sağlarken aynı zamanda yatırımcıların yasalarla korunmasını hedefliyor.

Tasarı, perakende ve diğer büyük çaptaki işletmelerde kripto paraların kabulü arttıkça ödemeler için stablecoin'lerin kullanımına ilişkin kuralları belirleyecek. Tasarı ayrıca, Birleşik Krallık'ta stablecoin'lerin benimsenmesine yönelik bir yol haritası sunacak. Uzmanlara göre, bu durum aynı zamanda kripto paraların benimsenmesini de hızlandıracak. Stablecoin yönetmeliği, yatırımcı korumasını, ticaret  kurallarını ve mevcut kripto para yasalarında yapılacak değişikliklerle ilgili kararları kapsıyor. Yeni yasaya göre, stablecoin veren kuruluşlar ve saklama hizmetleri sağlayıcıları dahil olmak üzere kripto para şirketlerinin Finansal Davranış Otoritesine (FCA) kaydolması gerekiyor.

Yasa, Neden Önemli?

Maliye Bakanlığı üyeleri, stablecoin'lerin finansal piyasaları daha işlevsel ve rekabetçi hale getirmek için fırsatlar sunduğuna inanıyor. Ayrıca yenilikçi ürünler sunmak, verimliliği artırmak ve yasalar ile riski azaltmak, benimsemeyi mümkün kılabilir. İngiltere daha önce ülkeyi küresel bir kripto merkezine dönüştürme hedefini ortaya koymuştu. Bununla birlikte, kripto dostu maliye bakanı Rishi Sunak ve üst düzey Hazine yetkilisi Jon Glen'in istifaları bu planları etkiledi. Aslında, Rishi Sunak kripto paraları teşvik edecek regülasyon üzerinde odaklanıyordu.

Tüm bu çabalara rağmen, İngiltere, regülasyon ve benimseme konusunda diğer ülkelerin gerisinde kalıyor. Bununla birlikte, ülkenin kripto karşıtlığı, stablecoin düzenlemesi ile değişebilir. Bu durum, kripto paraların benimsenmesi için somut bir adım. Son zamanlarda, İngiliz hükümeti DeFi vergilendirmesi konusunda  harekete geçmişti. Hükümetin, en azından vergilendirme amaçlı işlemleri takip etmek için stablecoin'leri desteklemesi gerekiyor.

Read Entire Article