İngiltere Merkez Bankası Finansal İstikrar Raporunda Dikkat Çeken Kripto Para ve Finansal İstikrar Vurgusu!

2 years ago 99

İngiltere Merkez Bankası, kripto para birimlerinin geleneksel finans sistemine daha fazla entegre olması ile birlikte finansal istikrar için daha büyük tehdit oluşturma potansiyeli olduğunu savunuyor. 5 Temmuz 2022 tarihli Mali Politika Komitesi tarafından yayınlanan Finansal İstikrar Raporu, kripto para birimleri de dahil olmak üzere riskli varlıkların fiyatında son dönemlerde önemli düşüşlerin yaşandığını ve yakın vadede bu düşüşlerin yaşanmaya devam edeceğini ifade ediyor.

İngiltere Merkez Bankasından Açıklamalar

İngiltere Merkez Bankası, 5 Temmuz tarihli Finansal İstikrar Raporunda, kripto para birimleri de dahil olmak üzere riskli varlıkların fiyatlarında son dönemlerde önemli düşüşlerin yaşandığını ve bu düşüşlerin bir süre daha devam edebileceğini yazdı. Raporda, kripto kredi platformu Celsius'un yaşadığı likidite sorunundan TerraClassicUSD'nin çöküşüne kadar bir çok konu ele alındı ve kripto ekosistemindeki güvenlik açıklarına vurgu yapıldı. Kripto ekosistemindeki mevcut güvenlik açıklarına dikkat çeken İngiltere Merkez Bankası yetkilileri, mevcut sorunların henüz İngiltere'nin finansal istikrarına herhangi bir etkisi olmadığını belirtse de kripto para birimlerinin geleneksel finans sistemi ile süreç içerisinde daha fazla entegre olması ile birlikte finansal istikrar adına risklerin giderek arttığını ifade etti.

"Finansal İstikrar Adına Riskler Artıyor"

İngiltere Merkez Bankası'nın finansal istikrardan sorumlu Başkan Yardımcısı Jon Cunliffe da Ekim 2021'de 5 Temmuz tarihli raporda yer alan ifadelere benzer açıklamalar yaptı. Kripto para birimlerinin süreç içerisinde giderek geleneksel finans sistemi ile daha fazla entegre olmaya başladığını ifade eden Cunliffe, finansal istikrar adına risklerin arttığını belirtmişti. Öte yandan kripto para birimlerinin finansal istikrar adına risk oluşturabileceğine yönelik ifadeler, Avrupa Merkez Bankası'nın Mayıs 2022'de yayınlanan Finansal İstikrar İncelemesi'nde de ele alındı.

Read Entire Article