İngiltere’nin Yeni Başbakanı Liz Truss Oldu: Kripto Para Sektörü Nasıl Etkilenecek?

2 years ago 78

İngiltere’nin yeni başbakanı Liz Truss oldu. Eski Maliye Bakanı Rishi Sunak ile girdiği seçim sonrasında oyların yüzde 57,4 ünü alan Truss, İngiltere’nin 3’üncü kadın başbakanı olmayı başardı.

Lizz Truss: Tutarsız ve Riskli Kripto Para Politikası!

Truss seçildikten sonra yaptığı ilk açıklamasında, ekonomi ve enerji alanına önem vereceğini vurguladı. Truss, "Önümüzdeki iki yılda vergi oranlarını düşürmek ve ekonomimizi büyütmek için cesur bir plan yapacağım" ifadelerini kullandı. Yeni başbakan, "Enerji krizini halledeceğim, insanların enerji faturalarıyla ilgileneceğim, aynı zamanda enerji arzıyla ilgili uzun vadeli sorunlarımızla da ilgileneceğim" açıklamasını yaptı. Açıklanan oylama sonrasında yarın Kraliçe 2. Elizabeth'den hükümet kurma görevi alıp göreve başlayacak olan Liz Truss, öncki yıllarda kripto paralara yönelik çarpıcı açıklamalarda bulunmuştu.

Liz Truss'un İngiltere'nin yeni başbakanı olarak seçilmesi, ülkenin kripto para politikasının görünümünü daha da bulanıklaştırdı. Truss, şimdiye kadar kripto paralar üzerinde tutarlı bir duruş sergilemedi. Rakibi Rishi Sunak, sektöre dost olarak görüen bir isimdi. Truss, 2018'de, Birleşik Krallık'ın kripto paraların potansiyellerini kısıtlamayacak şekilde regüle etmesi gerektiğini tweetledi. Ancak o zamandan beri sektör için belirli kripto politikaları veya düzenleyici bir hamle ortaya koymadı. Üç farklı başbakan ile çalışan  Truss, 2021'den beri dışişleri ve kalkınmadan sorumlu devlet sekreteri ve 2019'dan beri kadın hakları ve eşitlik bakanı olarak görev yaptı. Truss'un hazinenin başına çalışma bakanı olarak görev yaptığı yıllarda, yabancı oligarklar tarafından İngiltere'ye sokulan "kirli para" ile mücadele edeceğini açıklayan ve kripto paraları hedef alan Kwasi Kwarteng'i getireceği söyleniyor.

İngiltere Merkez Bankası ve Kripto Para Karşıtlığı

İngiltere Merkez Bankası başkanı Andrew Bailey, geçtiğimiz günlerde kripto paraların gerçek bir değeri olmadığını söyleyerek kripto yatırımcılarını tüm paralarını kaybedebilecekleri konusunda uyardı. Bailey geçtiğimiz hafta  yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Bu varlıklara yatırım yapmak istiyorsanız bunu yapabilirsiniz, ancak tüm paranızı kaybetmeye hazır olun. Büyün bu risklere rağmen, İnsanlar yine de kripto para satın almak isteyebilir çünkü dışsal bir değere sahipler… insanlar bu şeylere kişisel nedenlerle değer veriyor. Ama onların içsel bir değeri yok. Kripto para piyasalarında çöküş, risk teşkil ediyor.

Andrew Bailey, İngiliz gençleride kripto para yatırımında tüm birikimlerini kaybedebilecekleri konusunda uyardı. Artan endişelere yanıt olarak, Mali Davranış Otoritesi (FCA), gençleri kripto paralar ile ilgili riskler konusunda eğitmek için bir fon başlattı. FCA, dijital pazarlama kampanyasına 11 milyon sterlin (15 milyon dolar) ayırdı. Bitcoin (BTC) son zamanalrda küresel kriz ve düzenleyici baskılar nedeniyle değer kaybetti.

Read Entire Article