İngiltere ve ABD’de Resmi Tatil Başladı: Uzmanlardan Bitcoin Uyarısı Geldi!

2 years ago 102

Bitcoin (BTC) 30 bin doların altına düşerken, volatilite de tuhaf bir hal almaya başladı. Analistler, BTC'nin kısa vadede 'büyük fiyat dalgalanmaları' yaşayabileceği konusunda uyarıyor.

Batı'daki Tatiller, Volatiliteyi Etkiliyor

Bitcoin,  Kasım 2021'de ulaştığı rekor seviyeden  %50'den fazla değer kaybetti. Mayıs ortasında 27.000 doların altında 18 ayın en düşük seviyesine ulaştıktan sonra, lider kripto para birimi yüzde 18 toparlanarak Mayısayını nispeten iyi bir şekilde tamamladı. Yatırımcılar, konsolidasyon sürecinin bitmesini beklerken, bugün yaşanan  yüzde 7'lik düşüş tekrar hayal kırıklığı yarattı.
Fundstrat'ın dijital varlık stratejisi başkanı Sean Farrell, bu hafta ABD, İngiltere ve Avrupa'daki resmi tatillerin başladığını ve bunun piyasada "volatilitenin tuhaflaşmasına" neden olabileceğini öngören bir rapor yayınladı. 2020 ve 2021'deki Anma Günü dönemlerinde de kripto para piyasasında benzer eğilimler görüldü. Bu yılki tatil, Kraliçe'nin Platin Jübile'si için Birleşik Krallık'ta çifte banka tatiline denk geldi. Bloomberg'e konuşan uzman şunları söyledi:
Düşük işlem hacimleri "büyük fiyat dalgalanmalarına ve volatiliteye neden olabilir. Bu, kısa vadede fiyatın daha da düşeceği anlamına geliyor.

Analist, Yılın İkinci Yarısına İşaret Etti

Fundstrat'ın Bitcoin için uzun vadeli görünümü, olumlu. Farrell'a göre, Bitcoin  2022'nin ikinci yarısında ivme kazanmaya başlayacak. JPMorgan analistleri de Bitcoin tarihindeki en büyük fiyat düşüşlerinden birinin ardından fiyatın uzun vadede yükseleceğini ifade ettiler. Bankaya göre, BTC'nin adil değeri 38.000 dolar.  JPMorgan stratejisti Nikolaos Panigirtzoglou, piyasanın geçen ay kapitülasyon yaşadığını kaydetti. Bununla birlikte, JPMorgan stratejistleri Bitcoin ve genel olarak  kripto para piyasası konusunda iyimser. Bitcoin’in kötü performansı, temel olarak Federal Rezerv’in enflasyonu düşürmek için faiz oranlarını artırmaya kararlı olduğu mevcut makro ortama bağlanıyor.
Genel kripto piyasası, son yedi ayda 1,5 trilyon dolardan fazla değer kaybetti. Yüksek korrelasyon nedeniyle, Bitcoin düşen teknoloji hisseleriyle birlikte çakıldı. Bu kaotik durum, Mayıs ayının başında Terra'nın UST stablecoin ve LUNA  çöküşüyle ​​birleşti. Kripto para borsası Luno'nun yöneticisi Sam Kopelman The Independent'a verdiği demeçte şunları söyledi:
Kripto paralar, Mayıs ayında hem finansal piyasalardaki genel kargaşa hem de LUNA çöküşünün ardından büyük oranda etkilendi. Keskin düşüş, yatırımcıların güvenini sarstı, ancak temkinli bir iyimserlik için hala nedenler var. Bitcoin Mayıs'ı yüzde 18 düşüşle kapatsa da, piyasaki kargaş boyunca tercih edilen kripto para birimi olarak gücünü kanıtladı. BTC dominansı, yüzde 46'da.
Read Entire Article