IOHK, Cardano Ekosistemindeki Son Gelişmeleri Aktardı: ADA Fiyatı 1 Dolar Sınırına Yaklaştı

2 years ago 127

Cardano’nun ana şirketi IOHK, Cardano ekosisteminde son 10 günde kaydedilen ilerlemeleri derledi. ADA fiyatı, 18 Ocak’ta ulaşılan 1.64 dolardan düştükten sonra 1 dolar seviyesi yakınlarındaki seyir sürüyor.

Güncelleme Ayrıntıları

IOHK, Cardano üzerine inşa edilen projelerden haberler ve duyurular hakkında bir güncelleme yayınladı. Söz konusu güncellemede Atomic swap, ADAX Pro, MinSwap DEX, Muesliswap, Flint wallet gibi çalışmalar yer aldı. Öte yandan Cardano tabanlı bir NFT oyun motorunun piyasa sürülmesi de önceki haftanı önemli olaylarındandı.

Cardano’nun SundaeSwap DEX’i, yakın tarihli bir sürümde belirtildiği üzere 71 milyon dolarlık TVL ile borsada 300’de fala aktif işlem havuzu kaydettiği ilk operasyon haftasını kutladı. Geçtiğimiz yıl akıllı sözleşme entegrasyonu ile kabuk değiştiren Cardano, çalışmalarına son hızda devam ediyor. CEO Charles Hoskinson, yatırımcılara seslenirken FUD yayıcı insanları dinlememeleri gerektiğini vurguladı.

Balinalar Birikime Devam Dedi

CoinGecko verilerine göre Cardano fiyatı, son 24 saatte %2’nin üzerinde düşüş yaşadı. ADA, Eylül 2021’de ulaştığı tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 3.10 dolardan yaklaşık %66 oranında aşağıda, 1 dolar civarında işlem görüyor. Aynı zamanda Cardano’da devam eden piyasa belirsizliği, Bitcoin’deki fiyat hareketlerine bağlanıyor.

Blok zinciri monitörlerine yansıyan bilgilere göre Cardano balinaları, fiyattaki durgunluğa rağmen birikim seçeneğini kullandı. Büyük balinalar, favori token’larını biriktirmek için düşüş veya makro konsolidasyon dönemlerinden yararlanır. Santiment’ten elde edilen zincir üstü veriler, 10.000 ila 1 milyon arasında ADA tutan büyük Cardano adresleri sayısının %113 arttığını belirtti.

Öte yandan IntoTheBlock verilerinde Cardano, aktif kullanıcılar arttıkça net ağ büyüme sinyallerinde olumlu bir eğilime kavuştu. IntoTheBlock’un net ağ büyümesi metriği, hem kullanıcı katılımının hem de büyümenin bir resmini sunar.

Read Entire Article