İran, Yasa Dışı Kripto Madenciliğinin Önüne Geçmek İstiyor: Son 3 Yılda 8000’den Fazla Tesis Kapatıldı

1 year ago 68

Kripto para ekosistemi üzerindeki düzenleyici baskı her geçen gün artmaya devam ediyor. Kripto para madenciliği, yüksek enerji tükettiğine yönelik gerekçeler ile dünyanın birçok ülkesinde mali düzenleyici kurumların radarına girmiş durumda. Yerel haber kaynaklarının aktardıklarına göre İran da ülkede faaliyet gösteren kripto para madenciliği üzerindeki baskısın arttırmaya devam ediyor.

İran, Yasa Dışı Kripto Madenciliğinin Önüne Geçmek İstiyor

Kripto ekosisteminin son yıllarda daha büyük bir popülariteye ulaşması ve geniş bir kullanım alanına sahip olmaya başlamasıyla beraber endüstri üzerindeki düzenleyici baskı da bir o kadar arttı. Kripto para madenciliği de tükettiği enerji bakımından kamuoyunda en çok tartışılan konulardan biri oldu. Bu süreçte pek çok ülke farklı düzenleyici bir anlayışı benimsese de kripto para madenciliği ve yüksek enerki tüketimi uzunca bir süre tartışılmaya devam etti.

Yerel haber kaynaklarının bildirdiği üzere İran da bu konuda önemli adımlar attı ve son 3 yılda ülkede yasa dışı faaliyet gösteren 8200 kripto madencilik tesisini kapattı. İran'da yasadışı kripto madenciliği tesislerinin kapatılmasına ilişkin yerel haber kaynaklarına konuşan yetkili, konunun detaylarını aktardı ve yasa dışı kripto madencilerinin 1,8 Milyar kWh enerji tükettiğini belirtti.

Son 3 Yılda 8000'den Fazla Kripto Madencilik Tesisi Kapatıldı

Yerel haber kaynaklarının paylaştığına göre İran'daki yetkililer son 3 yılda 8000'den fazla yasa dışı kripto madencilik tesisini kapattı. Ancak 8000'den fazla tesisin kapatılmasına karşın yasa dışı kripto madenciliği son yıllarda ciddi miktarda enerji tüketmeye devam etti.

Yerel haber kaynaklarına İran'da yasa dışı kripto madencilerinin 1,8 Milyar kWh enerji tükettiğini belirten bir yetkili, konuya ilişkin detayları paylaştı:

"Son üç yılda, 246.000'den fazla aktif madencinin 680 megavat (MW) enerji kullandığı yaklaşık 8.200 kayıt dışı kripto para madenciliği merkezi belirlendi ve kapatıldı. "

Ancak 8000'den fazla kripto madenciliği tesisin kapatılmasına karşın yetkilinin aktardığı bilgilere göre İran'da hala kayıt dışı kripto para madenciliği faaliyetlerinin tamamı tespit edilmiş veya kapatılmış değil.

Read Entire Article