İsrail’in Menkul Kıymetler Yetkilisi, Ülkenin Kripto Para Planlarını Açıkladı! Blockchain Hackathon’u Duyurdu

2 years ago 180
İsrail'in Menkul Kıymetler Yetkilisi, Ülkenin Kripto Para Planlarını Açıkladı! Blockchain Hackathon'u Duyurdu

İsrail Menkul Kıymetler Kurumu (ISA), ülkenin fintech alanını düzenlemek için büyük planları olduğunu açıkladı. İlk adım olarak, önümüzdeki ay ilk fintech hackathon’una ev sahipliği yapacak.

İsrail, Blockchain Hackathon’una Ev Sahipliği Yapacak

ISA, hackathon ile İsrail’deki menkul kıymetleri ve devlet borç piyasalarını destekleyen altyapıyı geliştirebilecek blok zinciri tabanlı çözümleri çekmek istiyor. Menkul kıymetler düzenleyicisi, 24 Mart 2022’de Tel Aviv’de düzenlenecek olan yerinde hackathon’a ev sahipliği yapmak için İsrail Maliye Bakanlığı’nın yanı sıra VMware ve Algorand gibi teknoloji sağlayıcılarla ortaklık kurdu.

Hackathon, gizlilik teknolojisi sağlayıcısı ve ekiplerin gizlilik uyumluluğu ve düzenlemesindeki boşlukları keşfetmesine ve kapatmasına yardımcı olmayı planlayan Dünya Ekonomik Forumu (WEF) Teknoloji Pioneer QEDIT tarafından yönetilecek.

ISA başkanı Anat Guetta‘ya göre, blockchain hackathonu, ISA‘nın yalnızca fintech inovasyonundaki profesyonellerle işbirliği yapmakla kalmayıp aynı zamanda fintech ve kripto sektörünü daha geniş bir şekilde düzenlemek için gereken uzmanlığı ve etkiyi toplamaya başlaması için daha büyük bir girişimin parçası.

Guetta, açıklamalarına ek olarak 2020’de dağıtık defter teknolojisinin İsrail’in sermaye piyasalarını dönüştürme potansiyeline sahip olduğunu da belirtti.

İsrail’de Kripto Para Düzenlemeleri

CoinDesk, Guetta ile yaptığı bir röportajda, İsrail’deki kripto para düzenlemeleri hakkında bir soru yöneltti. Guetta bu soruya şu şekilde yanıt verdi;

Kriptonun İsrail’de endüstriyi uçtan uca kapsayacak bütünsel bir düzenleyici çerçeveye ihtiyacı olduğuna inanıyorum. ABD ve Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) ne yaptığına çok yakından bakıyoruz.

Düzenleyicilerin farklı kripto varlık türleri arasında bulmaya çalıştıkları nüansların yanlış olduğunu düşünüyorum. Kriptoyu bir bütün olarak ele almamız ve üzerinde düzenleyici denetim uygulamamız gerektiğini düşünüyorum çünkü aksi halde teknoloji bizden daha akıllıdır.

Menkul kıymetler ve kripto arasındaki nüanslar çok net değil. Yasal araçlarımızı kullanarak bunları her zaman tanımlayamayız. Sonunda, menkul kıymet düzenleyicilerinin, ayrıntılara girmeden biçimi ne olursa olsun kriptoyu bir güvenlik olarak benimsemeleri gerektiğini düşünüyorum. Halk açığa çıkıyor ve yatırımcıları ve tüketicileri kripto fenomeninden korunmaları gerektiği şekilde koruyamıyoruz. Fırsatlar da ortadan kalkıyor çünkü pazarımızda neyin uygun neyin uygun olmadığını tanımlayamıyoruz. Yani, hedeflememiz gereken son oyun bu.

Read Entire Article