İşte Kripto Paralardaki Önemli Gelişmeler! Kim Dava İle Yüzleşiyor?

2 years ago 93

Geçtiğimiz günlerde kripto para dünyasında bir çok olay yaşandı. Biz de önde gelen kripto paralar için gerçekleşen olayları tek bir başlık altında topladık. Robin Hood cephesinde yaşanan gelişmeler, Solana'nın karşı karşıya olduğu sıkıntılar, Dogecoin'in önlenemez yükselişinin sebepleri ve Cardano cephesinde yaşanılan tüm gelişmeler piyasanın ne kadar hareketli olduğuna dair bir gösterge oldu.

Robinhood, Shiba Inu ve Diğer Kripto Paralar İçin Yeni Bir Özellik Sunuyor

Twitter üzerinden yapılan resmi duyuruya göre popüler bir ticaret uygulaması olan Robinhood, kripto transferleri için yeni bir seçenek sundu. Şu andan itibaren, kullanıcıları Shiba Inu ve Bitcoin dahil olmak üzere platformda bulunan tüm dijital varlıkları gönderip alabilecekler. Haber, Shiba Inu'nun resmi Twitter hesabı tarafından retweetlendi ve SHIB topluluğunun heyecanlı üyelerinden 6000'den fazla beğeni aldı.

Bildiriye göre Robinhood, Change.org'un şirketten SHIB'yi listelemesini isteyen bir dilekçenin yarım milyondan fazla oy almasının ardından Nisan ayı başlarında büyük kripto para birimini nihayet listesine ekledi. Bu yılın başlarında, ticaret uygulaması, traderların kendi kriptolarını yönetmelerini sağlayan takipsiz bir cüzdan başlattı.

Solana Labs, Kaliforniya'da Toplu Dava İle Karşı Karşıya

Solana Labs, kripto para birimi endüstrisi için büyük etkileri olabilecek bir toplu dava ile karşı karşıya kalmış durumda. Baş davacı Mark Young, SOL tokeninin kayıt dışı bir menkul kıymet olduğunu iddia ediyor. Şikayette yazıldığı gibi, SOL tokeni Howey testini karşılıyor ve projenin başarısı ve potansiyel getirileri Solana'nın ağı oluşturma sözünü yerine getirme yeteneğine bağlı olduğundan varlığın bir menkul kıymet olduğu sonucunu destekliyor.

Young, sanıkların kripto para biriminin yardımıyla "muazzam" karlar elde etmeyi başardığını iddia ediyor. Davacı ayrıca Solana Labs'ı dolaşımdaki SOL menkul kıymetleri arzı hakkında “kasıtlı olarak yanıltıcı” açıklamalar yapmakla suçladı. Young, mahkemenin kendisine ve diğer davacılara tazminat hakkı tanımasını istiyor.

[caption id="attachment_166349" align="aligncenter" width="1254"] Frankfurt, Hesse, Germany - April 17, 2018: Many coins of various cryptocurrencies[/caption]

Doge, Önemli Fiyat Seviyesinin Üzerine Tırmandı

Orijinal meme parası olan Dogecoin, Haziran ayının başlarındaki düşüşünden bu yana yarım aydan fazla bir süre sonra 0,07 $ fiyat seviyesine geri tırmanmayı başardı. DOGE iyi dönüşünü Elon Musk ve The Boring Company'ye borçlu olabilir; Centibillionaire'in şirketi artık müşterilerin Las Vegas transit sistemi olan Loop'ta bir gezinti için Dogecoin ile ödeme yapmalarına izin veriyor.

DOGE'nin benimsenmesiyle ilgili diğer bazı haberler ve piyasadaki genel olumlu duygular da rol oynadı. Bu haftanın başlarında, Kanadalı bir gıda teknolojisi kuruluşu olan WeCook'un ürünleri için ödeme olarak DOGE'nin kabul edildiği öğrenildi. Ve geçen Salı, en iyi kripto borsalarından biri olan FTX Japan, dogecoin için destek eklediğini duyurdu. Tüm bu olumlu haberler, önemli bir fiyat seviyesinde olası bir kırılmanın aktif olarak işaretini veren Dogecoin tablosunda mükemmel bir şekilde örtüşüyordu.

Cardano Ekibi Akıllı Sözleşmeler Hakkında "Fud" Söylentisini Reddediyor

Input Output CEO'su Charles Hoskinson, yakın tarihli bir tweet'te yaklaşmakta olan Vasil Hard fork'u çevreleyen korku, belirsizlik ve şüpheyi (“FUD”) ele aldı ve blok zincirinin akıllı sözleşmelerinin çok beklenen yükseltmenin uygulanmasından sonra da çalışmaya devam edeceğini belirtti. Açıklama, bazı Twitter kullanıcılarının Cardano'nun akıllı sözleşmelerinin Vasil hard fork'u ile uyumlu olmadığı için yeniden yazılması gerektiğini iddia etmeye başlamasından sonra geldi.

Input Output'un topluluk ve ekosistem başkan yardımcısı Tim Harrison, Cardano meraklılarına güvence vermek için acele etti ve Plutus akıllı sözleşme platformunun ilk sürümünü kullanan mevcut dApp'lerin Vasil yükseltmesinden sonra hala uyumlu olacağını açıkladı. Plutus V2'nin sunduğu tüm geliştirmelerden yararlanmak isteyen geliştiriciler, bunları uygulamalarında kullanmak ve dağıtmak zorunda kalacak gibi duruyor.

Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatiliteye sahip olmaları dolayısı ile risk taşıdıklarını bilmeli ve işlemlerini kendi araştırmaları doğrultusunda gerçekleştirmelidir.

Read Entire Article