Jack Dorsey: Bitcoin (BTC) Tek Aday!

2 years ago 112
Okuma Süresi: 2 Dakika

Jack Dorsey, beş yıl sonra ilk yatırımcı gününde Block’un Bitcoin merkezli geleceğini özetliyor. Block sadece bir ödeme şirketi olmayacak. Block’un 2017’den bu yana ilk yatırımcı gününde yöneticiler, kripto ve müzik akışı işletmelerinin orijinal kart okuyucunun ötesinde nasıl bir “ekosistem” oluşturduğunu anlatıyor.

Block ve Bitcoin (BTC)

Şirket yöneticileri eski adı Square olan Block’un artık sadece bir ödeme şirketi olarak görülmesini istemiyor. San Francisco merkezli şirket, beş yıl aradan sonra ilk yatırımcı günü etkinliğini bugün düzenledi. CFO Amrita Ahuja şunları söyledi;

“Block’u sadece bir ödeme şirketi olarak görmemeniz gerekiyor. Bu tıpkı Amazon’u bir kitapçı olarak tanımlamak gibidir. Birden çok boyutta çok farklı şekillerde büyüdük”.

Daha önce Twitter’ı yöneten CEO ve kurucu ortak Jack Dorsey, Çarşamba günkü sunumuna Block’un evrimi ve Bitcoin’in bundan sonraki rolü hakkında bir açılış konuşmasıyla başladı. Block gibi bir şirketi tek bir kategoriye sığdırmanın “zor” olduğunu söyledi.

Dorsey, şunları söyledi;

“İnternet kendine özgü bir para birimi gerektiriyor ve bu rolü doldurmak için tüm teknoloji ekosistemine bakıldığında, şu anda Bitcoin’in tek aday olduğu gayet açık. Geliştirilmesi diğer adaylara göre yavaş olabilir, ancak bu, para depolama ve iletim için gerekli nitelikleri korumak için gereken kasıtlılığın bir sonucudur.”

Block’un CFO’su Ahuja, şirketin kârlılık konusunda emsallerinden daha iyi performans gösterdiğini söyledi. Block, Çarşamba günü güncellenmiş kar marjlarını yayınladı. Şirkete göre, geçen yıl işin Square tarafı için düzeltilmiş kar marjları %34 ve Cash App için %12 idi. Saf büyüme tarafında, Cash App şu anda Mart ayı itibariyle 46 milyon aylık aktif kullanıcıya ve 80 milyon yıllık aktif kullanıcıya sahip.

Square (Block)

Square, 2009 yılında kuruldu ve cep telefonları için kredi kartı okuyucusu oluşturarak adını duyurdu. Şirket, Cash App ile kapsamını eşler arası ödemelere ve banka benzeri ürünlere genişletti. Firma ayrıca Afterpay ve Jay-Z’nin Tidal müzik akışı hizmetini de satın aldı. Aynı zamanda FDIC sigortalı bir banka işletiyor ve hisse senedi ve kripto para yatırım hizmetleri veriyor.

Square’in kurumsal olarak Block olarak yeniden adlandırılması, Bitcoin çevresinde genişleyen hedeflerini tanımlıyor. Fintech’ler pandemi sırasında en iyi performans gösterenler arasında yer alırken, Block ve rakipleri 2022’de artan faizler sebebiyle ciddi anlamda yıprandı. ARK’nın Fintech şirketlerinden oluşan bir sepet olan Fintech Innovation ETF’si, bugüne kadar yaklaşık %55 düştü

Read Entire Article