Japon Devi Nomura’dan Kripto Para Hamlesi!

2 years ago 103
Okuma Süresi: 2 Dakika

Japonya’nın önde gelen bankalarından biri yaptığı açıklamasında, ülke sınırları dışında kripto para alanında bir yan kuruluşu planladığını ve dijital varlık alanında çalışmak üzere yaklaşık 100 personel alımı yapacağını duyurdu.

Kripto Para Şirketi Yolda!

Japonya’nın en büyük yatırım bankası olan Nomura, kurumsal müşterilerin kripto para birimlerine ve değiştirilemez tokenlere (NFT) yatırım yapmasında yardımcı olmak için yeni bir yan şirket kurmaya hazırlandığı belirtiliyor.

Bununla birlikte Financial Times gazetesi Salı günü yayımladığı gazetede, Nomura’nın 2023 yılına kadar yaklaşık 100 kişilik bir kadroyla tek bir şirket altında birkaç kripto para hizmetini bir araya getireceğini söylediğini bildirdi .

Yanı sıra Nomura’nın, 2022 yılının ilk çeyreği itibarıyla yönetimi altındaki 569 milyar dolarlık varlıkla Japonya’nın en büyük on bankasından biri olduğu belirtiliyor.

Web3 ve Blockchain Kapsamında

Öte yandan bir Japon haber kuruluşu olan Nikkei Asia, kurulacak  yan şirketin yurt dışında yer alacağını ancak şirket yönetim kurulunun Nomura yetkililerinden oluşacağını ve firmanın Web3 ve blockchain alanında faaliyet göstereceğini bildirdi . Bununla birlikte başlangıç aşamasında şirket, Nomura’nın toptan dijital operasyonları başkanı Jez Mohideen tarafından yönetileceği öne sürüldü.

Bunlara ek olarak banka, gelişen blockchain teknolojisi ve dijital varlık ekosistemi ile daha yakından ilgilenmenin rakipleri karşısında Nomura’ya avantaj sağlayacağını belirtti.

Bir Nomura yöneticisinin Financial Times’a verdiği röportajında bu ifadelere yer verdi:

“Bu şirketi kurmazsak rakiplerle rekabet etmek çok daha zor olacak”

Bununla birlikte Nomura’nın kripto para hizmetlerini genişletme hamlesinin, şirket için şimdiden oldukça avantajlı bir hal almaya başladığı söyleniyor. Geçen hafta Perşembe günü Bloomberg yapmış olduğu açıklamada, bankanın Asyalı müşterilerine kripto para birimlerini sunmaya başladığını bildirdi. Ayrıca yapılan yatırımların Bitcoin (BTC) vadeli işlem sözleşmesini işleyen CME Group platformunda gerçekleştirildiği ifade edildi.

Read Entire Article