Japonya Merkezli Dev Finans Şirketi, Dijital Varlık Ekosistemine Giriş Yapıyor!

2 years ago 119

Japonya merkezli dev finans şirketi Nomura Holdings, “Future Innovation Company” isimli şirketini “Digital Company” olarak yeniden düzenleyeceğini ve dijital varlık ekosistemine giriş yapmayı planladığını duyurdu.

Japonya Merkezli Dev Finans Şirketi, Dijital Varlık Ekosistemine Giriş Yapıyor

Aralık 2021 itibariyle yönetim altındaki varlıkların değerinin 74 trilyon yen (ortalama 640 milyar dolar) olduğunu bildiren Japonya merkezli dev finans şirketi, dijital varlık ekosistemine dahil olarak daha geniş finansal hizmetler sunmasını sağlamak amacıyla önemli bir adım attı. Henüz belirli olarak kripto para birimleri veya NFT’lerden bahsedilmese de dağıtık kayıt defteri teknolojilerine ve bu teknolojinin getirdiği önemli yeniliklere vurgu yapıldı.

Konuya ilişkin bir açıklama yapan şirketin CEO’su Kentaro Okuda, firmanın operasyonlarını özel pazarlarda genişletmeyi amaçladıklarını ve bunun stratejik hareketlerinin kritik bir parçası olduğunu dile getirdi. Kentaro Okuda, “Digital Company” şirketinin iç ve dış paydaşlar arasında daha derin bir işbirliğine öncülük etmelerini, dijital teknolojilere hızla adapte olabilmelerini ve müşteri hizmetlerini önemli ölçüde geliştirmelerini sağlayacağını ifade etti.

Kripto Ekosistemi Büyümeye Devam Ediyor

Kripto para birimleri ve NFT‘ler, son yıllarda dünya çapında oldukça geniş kitlelere ulaşarak büyük bir popülarite kazandı. Kripto varlıklar, dünyanın birçok yerinde olduğu gibi Japonya’da da finans şirketlerinin radarına girdi ve çok sayıda şirket kripto ekosistemine giriş yapmaya başladı. Yine yakın bir zaman önce Japon e-ticaret devi Rakuten, kendi NFT pazar yerini başlattı.

Read Entire Article