John Bollinger’den Çarpıcı Litecoin Yorumu: Fiyat Artışı Gelecek Mi?

2 years ago 81

2022 Litecoin (LTC) Zirvesi beklentisiyle konuşan kıdemli analist John Bollinger, LTC'nin beş aydır son derece düşük volatilite bölgelerinde hareket ettiğini ileri sürdü. Ayrıca 26 Eylül itibariyle haftalık LTC/USD grafiğinde bir sıkışma olduğuna dikkat çekti.

"LTC'de Sıkışma"

Litecoin yalnızca ABD doları karşısında bu tür bir volatilite göstermedi. Günlük grafikte LTC, dolara sabitlenmiş Tether (USDT) karşısında da benzer durum içerisinde hareket ediyor. Bollinger Bantları (BB) kripto para biriminin aşırı seviyelere çıkma girişimleri olduğunu gösterirken, LTC bir dirençle karşılaştı. Örneğin 9 Haziran ile 15 Haziran arasında, LTC düşük volatilite durumundan çıkmaya çalıştı ancak direnç bölgesi böyle bir harekete karşı çıktı. 26 Haziran, 6 Temmuz ve son olarak 13 Eylül ve 21 Eylül tarihlerinde de benzer bir durum yaşandı.

Ancak LTC’nin, son yedi gün içerisinde ulaştığı en yüksek seviyeye yakın olan fiyatı ile yüksek volatiliteye geçişi mümkün olabilir. Aynı zamanda büyük çaplı bir yükselişin ufka yakın olduğunu varsaymak için çok erken olabilir. Bununla birlikte Awesome Oscillator’ü (AO) değerlendiren LTC, mevcut yükseliş trendini genişletmek adına sağlam bir şekilde hazır görünmüyordu. AO göstergesine göre, özellikle satın alma momentumu sıfır histogram noktasının altındayken, -2.85 değeri sürdürülebilir bir ralliyi yansıtmak için yeterli bir neden değil.

LTC'nin On-Chain Verileri

Ayrıca kripto para biriminin genel olarak olumlu yönleri ele alındığında, yükseliş ivmesi yakalama işaretleri göz ardı edilemez. Chaikin Money Flow (CMF) indikatörü incelendiğinde ise seviye -0.11'de, bu durumda LTC’nin uzun bir ralli ile herhangi bir uyum göstermediği söylenebilir. Bu nedenle LTC %4.48 oranındaki artışını çok kısa sürede veya hiç kaybetmeyebilir.

Öte yandan bir veri analiz firması olan Santiment’ten elde edilen verilere göre zincir üstü ölçümleri incelendiğinde, hacim önceki güne kıyasla 475,27 milyon dolar seviyesine bir yükseliş gösterdi. İniş ve çıkışlara rağmen kıdemli analistin açıklamaları, kripto para biriminde kısa vadede yatay hareketi öngörmek iyi bir yaklaşım olarak kabul edilebilir.

Read Entire Article