JPMorgan CEO’su, Kripto Paralara Yönelik Önemli Açıklamalarda Bulundu! Yatırımcıları Uyardı

2 years ago 120
JPMorgan CEO'su, Kripto Paralara Yönelik Önemli Açıklamalarda Bulundu! Yatırımcıları Uyardı

JPMorgan Chase‘in CEO’su Jamie Dimon, kripto para birimlerine yönelik bir takım açıklamalarda bulundu. Dimon, yaptığı açıklamalarda kripto para birimlerini sevmediğini ancak ona yatırım yapma hakkınızı savunacağını söyledi.

Jamie Dimon, Kripto Para Birimleri Hakkında Konuştu

JPMorgan Chase CEO’su Jamie Dimon, geçtiğimiz hafta sonu Berkshire Hathaway yıllık hissedarları toplantısı öncesinde, Omaha’da KMTV 3 News Now ile yaptığı röportajda kripto para birimi hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

JPMorgan patronu, Bitcoin de dahil olmak üzere kripto para birimi hakkında yaptığı açıklamalarda şu ifadelere yer verdi;

Kripto para birimlerini sevmediğimi her zaman söylerim. Ben sadece kripto para birimlerine yatırım yapma hakkını savunuyorum. Ancak ne kadar para yatırdığınıza çok ama çok dikkat edin derim.

Bununla birlikte, Dimon, bankacılık endüstrisinin verimsizlikleri olduğunu kabul ederek, teknolojisi gibi kriptonun bazı yönlerinde faydalar gördüğünün de altını çizdi ve şöyle devam etti;

Hepsi kötü değil. Bana ‘Yabancı bir ülkedeki bir arkadaşıma 200 dolar göndermek istiyorum’ dersen, bu iki hafta sürebilir ve sana 40 dolara mal olabilir. Bunu dijital bir para birimi aracılığıyla yapabilirsiniz ve bu işlem birkaç saniyenizi alır.

Yani, baktığınız zaman kripto para birimleri faydalı varlıklar olarak karşımıza çıkıyor. Dolayısıyla, zaman geçtikçe bankalar da dahil olmak üzere birçok oyuncu tarafından benimseneceğini düşünüyorum.

Jamie Dimon Yatırımcıları Uyarıyor

Dimon uzun zamandır bir Bitcoin ve kripto para şüphecisi olarak karşımıza çıkıyor. Öyle ki geçtiğimiz yıl Kasım ayında, insanları kriptoya yatırım yaparken dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulundu ve bunun içsel bir değeri olmadığını belirtti. Ekim ayında Bitcoin’in değersiz olduğunu ve sınırlı arzını sorguladığını dile getirdi.

Bununla birlikte, Nisan ayında hissedarlarına yazdığı bir mektupta, merkezi olmayan finans (DeFi) ve blok zincirinin gerçek olduğunu söyledi. Buna ek olarak JPMorgan, şimdi bir dizi kripto yatırım ürünü sunuyor.

Read Entire Article