JPMorgan Raporu Endişe Yarattı: Bitcoin’de Bu Seviyeler Gelebilir!

2 years ago 92

 Bitcoin'deki Artışın Nedeni ETF Değil! İşte Artışın Nedeni

Enflasyon verilerinin açıklanmasından sonra yine ivme kaybeden Bitcoin (BTC), yatırımcılar arasında endişeye neden oldu.

Bitcoin'de Üretim Maliyeti Düştü: Neden Önemli?

Wall Street bankacılığı JPMorgan geçtiğimiz günlerde Bitcoin üretim maliyetinin geçen ay %50 düştüğünü öne süren bir rapor yayınladı. BTC üretim maliyeti, Haziran 2022'nin başında 24.000 dolar iken, an itibariyle 13.000 dolara düştü. Nikolaos Panigirtzoglou liderliğindeki JPMorgan stratejistleri, bu düşüşün, Cambridge Bitcoin Elektrik Tüketim Endeksi verilerine göre elektrik kullanımındaki düşüşün ortasında geldiğini yazdı. Bununla birlikte, bu gelişme Bitcoin fiyatı için büyük bir engel olabilir. JPMorgan stratejistleri raporda şunları yazdı:

Bu durum, madencilerin daha fazla kar etmesine yardımcı olurken ve madencilerin likiditeyi artırmak veya kaldıraç azaltmak için Bitcoin varlıklarını satma baskılarını potansiyel olarak azaltırken, üretim maliyetindeki düşüş, ileriye dönük Bitcoin fiyat görünümü için olumsuz olarak değerlendirilebilir. Üretim maliyeti, bazı uzmanlar tarafından ayı piyasasında Bitcoin fiyat aralığının alt sınırı olarak algılanıyor.

2022'nin ikinci çeyreğinde, Bitcoin madencileri bir satış çılgınlığı içindeydi. Bitcoin fiyatı, Kasım 2021'deki tüm zamanların en yüksek seviyesinden %70 gibi şaşırtıcı bir şekilde düşerken, madenciler işletme maliyetlerini karşılamak için daha fazla satış yapmak zorunda kaldı. Geçen ay, JPMorgan stratejistleri, Bitcoin'in üçüncü çeyrekte de satış baskısıyla karşı karşıya kalabileceğini söyledi. Madencilerin ileride varlıklarını tasfiye etme olasılıkları daha da yüksek. Ayrıca, JPMorgan'a göre BTC üretimi gerçekten 13.000 dolara düştüyse, madencilerin yeni üretiminden daha fazla kar elde etmeleri bekleniyor.

Glassnode'dan Kritik Rapor

Zincir içi veri sağlayıcı Glassnode kısa süre önce, uzun vadeli yatırımcı kapitülasyonuna dikkat çektiği kritik verileri paylaştı. Bu, bu tür yatırımcıların satış yaptığı anlamına geliyor. Rapor şu noktayı vurguladı:

Uzun vadeli yatırımcı  kapitülasyonunun devam etme olasılığı artıyor. Bitcoin, henüz tehlikeden çıkmadı.

Önde gelen analistlere göre, Bitcoin  hala 200 günlük EMA'sını 22.500 dolar civarında geçmek ve yükseliş trendini sürdürmek için bu seviyenin üzerinde tutmak zorunda. Bitcoin'in somut bir toparlanma gerçekleştirebilmesi için makroekonomik şartların yeniden normale dönmesi gerekiyor. Özellikle yüksek enflasyon ve faiz oranlar şu anda en büyük engel olarak algılanıyor.

Read Entire Article