Justin Sun Altta Kalmadı, Yok Mu Artıran? 5 Milyar Dolar Dedi!

2 years ago 97

Tron (TRX)’un kurucusu Justin Sun yıllardır her tartışmanın ortasına kendini atmayı başardı. Son olaylardan da geri kalmadı. Kripto paraların genç milyarderi ve Grenada'nın biricik DTÖ Daimi Temsilcisi Sun, FTX ve Binance arasında devam eden üstü kapalı tartışmalara katıldı. Bilmeyenler için FTX ve Binance arasındaki tartışmayı ele alıyor Justin’in son adımını değerlendiriyoruz.

Binance vs FTX

Geçtiğimiz ay FTX ve yan şirketi Alameda, kripto paralardaki sallantı sebebiyle iflasın eşiğinde olan çok sayıda şirkete destek kredisi açıkladı. Kripto paraların mayıs ayından beri yaşadığı düşüşte Alameda’nın parmağı olduğu söylentilerini bir kenara bırakarak olayın FTX tarafına bakalım. Dev kripto para borsası yeterli paraya sahip olduğunu ifade ederek BlocFi’yi satın aldı. Voyager ve birkaç zor durumda daha şirkete kredi sağladı.

FTX borsasının kurucusu SBF birkaç gün önce yaptığı açıklamada 2 milyar dolara kadar bir parayı zor durumdaki şirketler için harcayabileceklerini söyledi. Ardından Binance CEO’su kripto endüstrisinde en büyük nakit rezervlerin kendilerinde olduğunu açıkladı. Daha sonra da aşağıdakilere benzer bir cümle kurdu.

“VC’ler (yatırım şirketleri, fonlar vs) ile görüşen kripto şirketleri var. Fakat Binance devletlerle görüşüyor. Aradaki farkı anlamanız için bence yeterli”.

Halen daha üstü kapalı şekilde Binance ve FTX birbirine cevap vermeye devam ediyor. Derken, Grenada'nın biricik DTÖ Daimi Temsilcisi Sun bugün 5 milyar dolarlık bir birikimi zor durumdaki şirketler için kullanabileceğini açıkladı. FTX’in 2 milyar dolarından sonra 5 milyar oldukça iddialı bir rakam oldu.

Justin Sun Neyi Amaçlıyor?

Kripto pazarları çökerken FTX, 20’nci yüzyılın başlarında JPMorgan’ın yaptığını yapıyor. Piyasaya likidite sağlayarak onları kısmen satın alıp kurtarıyor. Benzer şekilde Binance CEO'su Zhao geçtiğimiz günlerde düzinelerce kripto firmasının "sektördeki en büyük nakit rezervi" nedeniyle borsa operatörünün yardımını aradığını söyledi. Şimdi, öyle görünüyor ki Sun da dahil olmak istiyor.

Binance borsası yaklaşık 100 şirketin satış için kendilerine ulaştığını açıklamıştı. Sun, bugün verdiği röportajda sayının Tron için de benzer olduğunu söyledi. Sun, Tron'un potansiyel anlaşmalar hakkında tavsiyede bulunmak için bir yatırım bankasıyla anlaştığını söyledi, ancak gizlilik anlaşması gereği isim vermeyeceğini de söyledi.

5 milyar dolarlık rakamın kendisinin mi yoksa Tron'un mı olacağı sorulduğunda Sun, ikisinin bir karışımını söyledi. Sun, hem kendisinin hem de Tron'un sağlıklı işletmelerin yanı sıra sıkıntılı firmaları hedeflediklerini ve herhangi bir anlaşma yapmadan önce bir durum tespiti sürecinden geçeceklerini de sözlerine ekledi. Tron'un DAO'su, web sitesine göre 2,3 milyar dolarlık rezerve sahip. Bu rezervin aslında Sun’a ait cüzdanlarda olduğu söyleniyor. Peki ya DAO neden var? Eğer DAO, Sun tarafından kurulduysa o kadar da merkeziyetsizlik beklemeyin.

Sun geçmişte yaptığı şeylere devam ediyor. Gündemde kalabilmek ve kendi projelerinin fiyatlarını yukarı taşımak için iddialı rakamlarla ortaya çıkıyor. Özellikle bu haberlerin etkisiyle TRX almayı planlıyorsanız Justin Sun’ın 2017-2022 arasında neler yaptığına mutlaka bakın.

Sorumluluk Reddi: Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatilite ve dolaysıyla risk taşıdığının farkında olmalı, kendi araştırmaları doğrultusunda işlemlerini gerçekleştirmelidir.
Read Entire Article