Kadena Coin Nedir?

2 years ago 139

Kadena, ölçeklenebilirliği optimize etmeyi amaçlayan ve resmi doğrulama ve yükseltilebilir akıllı sözleşmelerle donatılmış Pact adlı yeni bir akıllı sözleşme diline sahip halka açık bir blok zinciridir. Kadena ayrıca, ağ işlemlerini yürütmek için paralel olarak çalışan, ayrı ayrı çıkarılan birden çok zincirden oluşan Chainweb adlı yeni bir İş Kanıtı (PoW) konsensüs mekanizması kullanır.

Kadene (KDA) Nedir?

Kadena, Bitcoin’e benzer bir güvenlik düzeyi sağlayan, ölçeklenebilir ve geliştirici dostu bir genel blok zinciri oluşturmayı hedefliyor. Bu vizyonu desteklemek için Kadena, yeni bir fikir birliği yöntemi, Chainweb adlı bir iş kanıtı modeli ve Pact adlı yeni bir akıllı sözleşme dili sunuyor.

Misyonu, herhangi bir ikinci katman ölçeklenebilirliği veya işlevsellik çözümlerine ihtiyaç duymadan işlem hacmi ve geliştiricinin benimsenmesi için temel katmanını optimize etmektir. İkinci katman çözümleri, uygulama geliştirmeyi karmaşıklaştırma eğiliminde, bu nedenle tek bir platformda eksiksiz bir araç kiti sağlamanın daha geliştirici dostu olması amaçlanmıştır. Ekip ayrıca Kadena’nın dahili testlere dayanarak saniyede işleyebileceği işlem sayısı konusunda üst sınırı olmadığını iddia ediyor.

Kadena’nın yerel akıllı sözleşme dili olan Pact, Ethereum’un Solidity’sinde gözlemlenen yaygın kusurları, özellikle sınırsız döngülere duyarlılığı ve Resmi Doğrulama eksikliğini iyileştirmek için tasarlandı. Pact akıllı sözleşmeleri, herhangi bir zamanda bir hard fork gerektirmeden yükseltilebilir.

Kadena ayrıca halka açık akıllı sözleşme platformundan önce gelen özel bir blok zinciri oluşturdu. Şimdi Kadena Kuro (eski adıyla ScalableBFT) olarak adlandırılan özel blok zinciri, bir Bizans Hata Toleranslı (BFT) fikir birliği mekanizması kullanır ve kurumsal düzeyde kullanım durumları için optimize edilmiştir. 2018’den beri Kadena Kuro, bir sağlık konsorsiyumu tarafından sigorta sağlayıcı bilgilerini toplamak ve sürdürmek için gereken çabayı azaltmaya yardımcı olmak için kullanılmaktadır. Bu özel blok zinciri, işlem süreçlerini hızlandırmak ve veriler için yeni pazarlar oluşturmak için bir kamu blok zinciri ağına (Kadena’nın genel platformu gibi) sahip bir yan zincire benzer şekilde kullanılabilir.

KDA Coin Yorum

KDA, Kadena projesinin yerel kripto para birimi ve son zamanlarda oldukça ilgi görüyor. KDA ile ilgili yatırımcı ilgisini güncel fiyatlara ve verilere bakarak daha net anlayabiliriz.

CoinMarketCap verilerine göre Kadena Coin, 1,282,980,526 dolar ile piyasa hacmi bakımından 68. sırada kendisine yer buluyor. Bunun yanında yazının yayına hazırlandığı sırada 7,4 dolardan işlem gören Kadena Coin’in 24 saatlik işlem hacminin 128,664,110 USD olduğu görülüyor. Ayrıca Kadena Coin, 11 Ocak 2021’de 0,12 dolar ile dip seviyeyi görürken 11 Kasım 2021’de de 28 dolar ile tüm zamanlar rekorunu kırdı.

Bunlara ek olarak şu anda dolaşımda 171,287,601 KDA bulunuyor ve KDA Coin toplam arzının 1,000,000,000 KDA olacağı ifade ediliyor.

KDA Coin Nasıl Alınır?

KDA Coin, işlem hacmi bakımından dünyanın en büyük kripto para alım satım platformu Binance aracılığı ile hızlı ve güvenli bir şekilde satın alınabilir.

KDA Coin satın almak için öncelikle Binance’e üye olmak ve ardından itibari para göndermek gerekiyor. Türk Lirası ya da dolar gibi bir itibari para gönderiminin yapılmasının ardından KDA Coin’in işlem gördüğü Bitcoin (BTC), BUSD ve Tether (USDT) KDA işlem çiftinde alım işlemi gerçekleştirilebilir.

Bunlara ek olarak Binance’de sadece piyasa değerinden değil daha düşük değerden de satın alma emri vererek kullanıcılar istedikleri fiyattan satın alma işlemlerini gerçekleştirebilir. Bunun için Limit sekmesini kullanmanız ve almak istediğiniz miktar ile almak istediğiniz fiyatı girmeniz yeterli olacaktır.

Read Entire Article