Kadın NFT ve Metaverse Sanatçıları İçin Dev Yatırım!

2 years ago 110

World of Women Vakfı (WoW), Web3 ve metaverse dünyasında kadın katılımcıları artırmak adına eğitim ve mentorluk için yatırım yapacağını duyurdu. WoW, 25 milyon dolarlık finansman kullanacağı bu yatırımda, The Sandbox ile işbirliği yapacak. Ayrıca WoW, bu proje ile beraber kadın temscilerin NFT alanında da kapsayıcılığının artmasını hedefliyor.

Kadın NFT Sanatçıları

WoW Vakfı temsilcileri, eğitim alanında ayrılan tüm finansmanı 5 yıl boyunca bu projeye ayıracaklarını söylüyor. Ünlü NFT sanatçısı Yam Karkai ve Raphael Malavieille, Temmuz ayında World of Women projesini başlatmıştı. Ayrıca WoW, 10.000 kadın NFT’sinden oluşan bir koleksiyonla da adından söz ettirmişti. Bu NFT projesiyle ve ardından gelen eğitim finansmanıyla WoW, piyasada hakim olan erkek egemenliğini kırmayı ve kadınların da yükselen metaverse dünyasında söz sahibi olmasını hedefliyor.

WoW Vakfı temsilcisi, Kasım ayına kadar 21 ay boyunca çıkarılan tüm NFT’lerin %5’inin kadın NFT sanatçılarına ait olduğunu söylüyor. WoW’un NFT dünyasına girişiyle, WoW NFT’leri listelerde hızlı bir yükseliş gösterdi ve OpenSea’de yaklaşık 7 Ethereum (ETH) fiyatla taban fiyattan satışa koyuldu. Dolayısıyla NFT ve metaverse piyasasındaki kadın sanatçıların oranı arttı ancak bu oran yine de erkeklerin hakimiyetini kırabilecek kadar büyük değil. Bunun artması için WoW, bu eğitim ve mentorluk projesinin geleceğin kadın NFT sanatçıları ve Web3 yazılımcıları için büyük bir destek olacağını düşünüyor.

NFT Diploması ve WoW Müzesi

Bu proje, NFT sanatçıları için sanal bir akademik ortam hazırlamayı ve metaverse tabanında Web3 yazılımcısı kadınlar için kapsayıcı yatırımları içeriyor. WoW, bu projeyi sektörün en iyilerinden biri olan The Sandbox ile destekliyor. The Sandbox, ağını bu proje katılımcılarına açmayı ve kadın katılımcıların gelişme kaydedebilmesine katkıda bulunmayı amaçlıyor.

Bununla beraber bu proje, The Sandbox’ın sürükleyici deneyimi ile Web3’te ücretsiz online derslerin verilmesini ve kurs tamamlandıktan sonra katılımcıların sertifika almasını amaçlıyor. Böylece katılımcılar, kursu tamamladıktan sonra bir nevi NFT diploması sahibi olacaklar. Öte yandan The Sandbox, metaverse’de WoW Vakfı için bir dijital vitrin olması planlanan WoW Müzesi oluşturmayı da planlıyor.

Read Entire Article