Kaliforniya’daki Seçim Kampanyalarına Bitcoin ile Bağış Yapma Dönemi Başlıyor!

2 years ago 90

Kaliforniya, eyalet ve yerel ofis siyasilerinin seçim kampanyalarında Bitcoin ile bağış kabul etmelerini sağlayan yeni bir yasa çıkardı. LA Times'ın 21 Temmuz tarihli haberine göre, 60 gün içinde yürürlüğe girecek olan yeni yasa, eyaletin Adil Siyasi Uygulamalar Komisyonu'nun yeni kuralı onaylamasının ardından kabul edildi. Yeni yasaya göre siyasi adaylar, dijital varlıkları hemen fiat'a dönüştürmeleri şartı ile Bitcoin ile bağış kabul edebilir.

KYC Şartı

Yasa, adayın işlemi gerçekleştirmek için kayıtlı bir kripto para işleyici ile çalışmasını şart koşuyor. İşleyici, ayrıca bağış yapanın adını, adresini, mesleğini ve içvereni gibi temel Müşterini Tanı (KYC) bilgilerini de tutmakla yükümlü olacak.

Daha önce federal yönetim, diğer sekiz eyaletle birlikte Kaliforniya'da kripto para ile bağış yapılmasını yasaklamıştı. Siyasi adayların kripto para ile bağış kabul etmesine veren eyaletler arasında Washington DC de yer alıyor. Özellikle, federal ofisler için çalışan politikacıların şu anda kripto para ile bağış almasına izin veriliyor. Genel olarak çoğu eyalette şeffaflık, yüksek volatilite ve düzenleme eksikliği gibi problemlere atıfta bulunarak seçim kampanyaları için kripto para bağışlarına izin verilmiyor.

Kripto Para Bağışları için FEC Kılavuzu 

Geçmişte ABD Federal Seçim Komisyonu (FEC), seçim kampanyalarına yapılan Bitcoin bağışlarıyla ilgili bir kılavuz yayınlamıştı. Kılavuzun bir kısmında, komitelerin varlığı hızla satarak elden çıkarmaları koşuluyla Bitcoin ile bağış kabul edebilecekleri belirtiliyor. Bununla birlikte, FEC, bağışlanan BTC'leri satmadan tutmanın, yasaklanmış bir kaynaktan geliyorsa ve bağışta bulunan için bağış sınırını aşıyorsa iade etme yükümlülü olduklarının altını çiziyor.

FEC, 2014'ten bu yana federal seçimlerde kripto para bağışlarına izin verildiğini belirtiyor. Ancak, bazı eyalet yönetimleri bağışları yasaklayan yasaları uygulayarak bu fikre karşı çıktı. Komisyon, siyasi komitelerin bağış yapıldığında piyasa değerine göre en büyük kripto parada yapılan bağışlarını titizlikle değerlendirmeleri gerektiğini de ekliyor.

Read Entire Article