Kanada’dan Yüzlerce Altcoin için Sürpriz Kısıtlama!

2 years ago 100

Kanada'daki dokuz eyalet, bir yılda satın alınabilecek kripto para miktarını sınırlama kararı aldı. Eyaletler, bir yılda alınabilecek maksimum kripto para miktarı olarak 30 bin ABD dolarlık bir limit belirledi. Ancak, bu kural kapsamında dört kripto para için dikkate değer bir istisna söz konusu. Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Litecoin (LTC) ve Bitcoin Cash (BCH) yeni düzenlemeden muaf tutuldu. Sonuç olarak, söz konusu dört kripto para için yıllık alım limiti uygulanmayacak.

Kanada'nın Asıl Amacı ne?

Dokuz Kanada eyaleti, tüketicileri kripto para piyasalarının yüksek volatilitesinden korumak için böyle bir düzenleme gitti. Yeni kuralı uygulayacak dokuz eyalet şunlar olacak; Ontario, Newfoundland, New Brunswick, Nova Scotia, Nunavut, Northwest Territories, Prince Edward Island, Saskatchewan ve Yukon.

Öte yandan düzenleme Alberta, British Columbia, Quebec ve Manitoba eyaletlerinden uygulanmayacak. Eyaletler tarafından belirlenen yıllık kripto para alım limiti 30 bin ABD doları ve limit her 12 ayda bir sıfırlanacak. Düzenleme, yatırımcıların türüne göre belirli muafiyetler de sunuyor. Ayrıca, belirli yatırımcıların gelirlerine ve servetlerinin net değerlerine göre daha yüksek miktarlarda kripto para satın alabilmesini de mümkün kılıyor.

Limit Uygulamasına Gelen Tepkiler

Bankless'in kurucusu David Hoffman, Kanada'nın aldığı karardan duyduğu hayal kırıklığını ve şaşkınlığını dile getirdi. Hoffman, ayrıca bu hareketin Uniswap gibi DeFi protokolleri için kılık değiştirmiş bir nimet olabileceğini de dikkat çekti. Uniswap, kullanıcıların yıllık limit getirilmiş kripto paraları satın almalarına ve yıllık limit uygulamasındaki kripto paraları satmalarına olanak tanıyor. Düzenlemenin bu tür bir hareketi yasaklayıp yasaklamadığı şu an için belirsiz.

Ethereum'un kurucusu Vitalik Buterin, birçok Ethereum savunucusunun da limit uygulamasının eleştirmesinden duyduğu mutluluğu dile getirdi. Üstelik tepkisini, düzenlemenin para biriminin diğer rakipleri üzerinde rekabet avantajı sağlayabilecek Ethereum için herhangi bir yıllık limit söz konusu olmamasına rağmen gösterdi. Birçok Ethereum savunucusunun de Kanada'nın yıllık kripto para alım limitini sert bir dille eleştirdiği görüldü.

Gelen bilgilere göre, Kanada'nın en büyük kripto para borsalarından ikisi olan Bitbuy ve Newton, yeni düzenlemeyi uygulamak için çoktan anlaştı.

Read Entire Article