Kanadalı Politikacı, Kripto Ekosistemini Geliştirmeyi Amaçlayan Bir Yasa Tasarısı Sundu!

2 years ago 115

Kanada Avam Kamarası üyesi Michelle Rempel Garner, ülkede kripto para ekosisteminin gelişimini desteklemeyi amaçlayan bir yasa tasarısı sundu. Kripto para ekosisteminin potansiyeline dikkat çeken Kanadalı politikacı, sektörün önündeki engellerin azaltılması gerektiğini savundu.

Kanadalı Politikacıdan Kripto Yasa Tasarısı

Kripto ekosisteminin gelişimini desteklemeyi amaçlayan tasarıya göre, Kanada Maliye Bakanı’nın dijital para ekosistemindeki aktif paydaşlarla istişare ederek kripto para ekosisteminin büyümesini teşvik etmek için ulusal bir çerçeve geliştirmesi bekleniyor.  Kanada Maliye Bakanı, tasarının kabulünden itibaren yaklaşık üç ay içinde önerilen çerçeve hakkında bir rapor vermekle yükümlüdür.

Kripto Varlık Sektörünün Büyümesini Teşvik Etme Yasası olarak adlandırılan tasarı, ülkede kripto varlık sektörüne girişin önündeki engellerini azaltılması gerektiğini savunuyor:

“Kripto varlıklar Kanada için önemli bir ekonomik ve yenilikçi potansiyele sahip. Sektörde içerisindeki çalışanların korunması ve kripto varlık ekosistemine girişin önündeki engellerin azaltılmasına odaklanılması gerekiyor.”

Michelle Garner, Kripto Ekosistemindeki Fırsatlara Değindi

Twitter hesabından yaptığı paylaşımlar ile konuyla ilgili açıklamalar yapan Michelle Garner, kripto varlık ekosisteminin gelişimine ve ülkeye milyarlarca dolar yatırım çekme potansiyeline dikkat çekti. Kanadalı politikacı, kripto varlık uzmanlarından ve yatırımcılarından fikir alınması gerektiğini ve ülkedeki kripto ekosisteminin gelişimini desteklemek amacıyla resmi olarak politika geliştirilmesi gerektiğini savundu.

Kanada’nın kripto ekosisteminde önemli bir role sahip olması gerektiği yönündeki düşüncelerini paylaşan Kanadalı politikacı, ülkede kripto varlık ekosisteminin önündeki engellerin azaltılmasına yönelik çeşitli açıklamalarda bulundu.

Read Entire Article