Karar Verildi! Bu Ülke, NFT’leri Mülkiyet Olarak Tanıdı

2 years ago 128
Karar Verildi! Bu Ülke, NFT'leri Mülkiyet Olarak Tanıdı

Boss Beauty NFT koleksiyonundan iki dijital eser, hırsızlık iddialarının ardından Birleşik Krallık Yüksek Mahkemesi tarafından “mülkiyet” olduğuna hükmedildi ve NFT’lerin Birleşik Krallık’ta ilk kez “mülk” olarak tanınmasına işaret etti.

İngiltere, NFT’leri Mülk Olarak Tanıdı

Geçtiğimiz Mart ayında, Women in Blockchain Talks kurucusu Lavinia Osbourne, Boss Beauty NFT koleksiyonundan iki dijital eserin çevrimiçi cüzdanından çalındığını iddia etti. Bu iki eser, sektör genelinde “fırsatlar yaratma” ve kadınlar için fon toplamaya yardımcı olmasıyla tanınmaktadır.

Lavinia Osbourne, bu olayın nasıl gerçekleştiğine yönelik herhangi bir açıklama yapmazken olayı yargıya taşıdı.

Barodaki davada, Ozone Networks‘teki hesaplara, varlıkların dondurulmasına ve dünyanın en büyük NFT alım satım platformu olan OpenSea‘nin şu anda çalınan NFT‘leri elinde bulundurduğuna inanılan iki hesap sahibi hakkında mevcut tüm bilgileri göndermeye zorlaması için bir ihtiyati tedbir davası açtı.

Davayı denetleyen yargıç, geçtiğimiz günlerde önemli bir karar verdi. Yargıç verdiği bu kararla birlikte çalınan varlıkların “mülk” olarak kabul edildiğine ve bu nedenle yasal korumaya erişim hakkına sahip olduğunu açıkladı.

İngiltere ve Galler için bu karar, NFT‘lerin ihtiyati tedbir yoluyla da dondurulabilecek bir mülk olduğuna dair herhangi bir belirsizliği ortadan kaldırmak için bir dönüm noktasıdır.

Dünyada Bir İlk Gerçekleşti

Davayla ilgili bir avukat olan Racheal Muldoon, konuya yönelik yaptığı açıklamalarda şu ifadelere yer verdi;

Dünyada ilk kez (bildiğimiz kadarıyla) bir hukuk mahkemesinin bir NFT’nin ihtiyati haciz yoluyla dondurulabilecek bir mülk olduğunu kabul etmesi son derece önemlidir. Bu nedenle, bu karar, NFT’lerin (koddan oluşan token’lar olarak), İngiltere ve Galler yasalarına göre temsil ettikleri şeyden (örneğin, dijital bir sanat eseri) farklı olarak kendi içinde mülk oldukları konusundaki belirsizliği ortadan kaldırmaktadır.

OpenSea, o zamandan beri platformda NFT’lerin satışını engelledi, ancak son kararla ilgili olarak oldukça sessiz kaldı. Hermes v. Mason Rothschild davasında yakın zamanda yapılan bir güncellemeyle, fikri mülkiyet hukukunun NFT’lere nasıl uygulanabileceğini araştıran davaların ilk turu şu anda yasal ortamla dolu.

Read Entire Article