Karar Verildi! XRP’nin İhraççısı Ripple’dan SEC’e Bir Darbe Daha!

2 years ago 89

ABD Bölge Mahkemesi hakimi Analisa Torres, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun (SEC) eski üst düzey yöneticisi olan William Hinman’ın kurum içi konuşma ve iletişim kayıtları için Ripple adına önemli bir kazanıma işaret eden bir karara imza attı.

Mahkeme SEC'in İtirazını Reddetti

SEC, 2020'nin sonunda XRP üzerinden kayıt dışı menkul kıymet satışı yaptığı iddiasıyla Ripple'ı ve üst düzey iki yöneticisine dava açmıştı. O zamandan beri davanın Ripple'ın lehine evrildiği görüldü. Ripple, davanın en başından bu yana William Hinman'a ve onun 2018 yaptığı ve Ethereum’un bir menkul kıymet olmadığını söylediği konuşmasına büyük önem veriyordu.

Davaya bakan ABD Bölge Mahkemesi hakimi Analisa Torres, son olarak SEC'in eski üst düzey yöneticisi olan Hinman'ın kurum içi konuşma ve iletişim kayıtlarının Ripple'a ulaştırılması kararı için SEC'in yaptığı itirazı reddeti. SEC, şimdiye kadar Hinman'ın kurumda çalıştığı dönemde Ethereum'un bir menkul kıymet olmadığı yönünde yaptığı konuşmaları müzakereci süreç ayrıcalığını (DPP) öne sürerek gizli tutmaya çalışmıştı. Dava hakimi Sarah Netburn, Hinman'ın kurum içi konuşma ve iletişim kayıtlarının eski üst düzey yöneticinin kişisel görüşlerini ifade ettiği için gizli tutulması gereken SEC kayıtları olmadığına hükmetti. Bu nedenle, kayıtlar SEC'in iddia ettiği gibi ABD'li düzenleyicinin yaptığı görüşmeler için temel bir bağlantı değil. Hakim Torres, kayıtların Hinman'ın kendi görüşlerini yansıttığını işaret ederek SEC'in kararın reddi için yaptığı talebi geri çevirdi.

SEC, ayrıca Hinman'ın kurum içi konuşma ve iletişim kayıtlarını gizli tutmak için avukat-müvekkil gizliliği iddiasında da bulunsa da umduğunu bulamadı. Mahkeme, ilgili belgeleri inceledikten sonra, Hinman'ın kurum içi konuşma ve iletişim kayıtlarının davacının iddia ettiği gibi avukat-müvekkil gizliliği kapsamında olmadığına, yasal ilkeleri yorumlamak ve uygulamak amacıyla yapılan görüşmeler olduğuna hükmetti.

SEC, Şimdi Ne Yapabilir?

Avukat James K. Filan, SEC'in Hinman belgelerinin teslimini geciktirmek için hala birkaç prosedür kartını kullanabileceğini bildirdi. Davacı, hala hakim Torres'ten kararını yeniden gözden geçirmesini talep edebilir. Alternatif olarak, SEC, Temyiz Mahkemesi'ne de gidebilir. Bu tür manevraların başarılı olması pek mümkün olmasa da, SEC, kayda değer oranda vakit kazanabilir.

Read Entire Article