Kıbrıs’ta Yeni Dönem Başlıyor! Bir Şirket Daha Kripto İçin Yetki Aldı!

2 years ago 101

Kıbrıs'ın mali düzenleyici kurumu, fintech firmasının Avrupa Ekonomik Alanı (AEA) genelinde kripto hizmetleri sunmasını sağlayan Revolut'a yetki verdi. Kıbrıs Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (CYSEC), 33 milyar dolarlık Revolut'u bir kripto varlık servis sağlayıcısı (CASP) olarak tanıdı ve onun ülke sınırları içerisinde işlem yapması konusunda yetki verdi. Dijital bankacılık firması yaptığı açıklamada, Crypto.com, eToro ve Bitpanda'nın da daha önce seçimlerinde etken olan karmaşık düzenleyici rejimi nedeniyle Kıbrıs'ı seçtiğini söyledi. Yetkilendirme, Revolut'un ada ülkesi dışındaki AEA'daki 17 milyon müşterisine kripto hizmetleri sunmasını sağlayacak.

Revolut, MiCA Beklentisiyle Hareket Ediyor

Revolut, Avrupa Birliği'nin Kripto Varlıklar Yönetmeliği'nde (MiCA) öngörülen piyasaya girişinden önce onay almak için çaba sarf etmişti.Kripto endüstrisindeki dolandırıcılığı, kara para aklamayı ve diğer mali suçları hedef alan MiCA, mükemmel bir tüketici koruması sağlamak üzere tasarlandı. Kripto hizmet sağlayıcılarının hizmetlerini, yalnızca bir ulusal otoriteden yetki alarak AB genelinde sunmaları sağlanacak. Sonuç olarak, Revolut dışındaki diğer firmalar, Avrupa'da farklı ülkelerde onay alma konusunda adımlar atıyorlar. Geçen hafta hem Crypto.com hem de Coinbase, İtalya'daki düzenleyicilerle sanal varlık sağlayıcı kayıtları alırken, Gemini İrlanda'da kayıt aldı. Bu arada, hacim olarak dünyanın en büyük kripto para borsası Binance de geçtiğimiz ay Fransa, İtalya ve İspanya'da kayıt yaptırmayı başardı.

Revulot Hizmetlerini Sürdürüyor

Bu arada Revolut, İngiltere merkezli kuruluşunun buradaki müşterilere hizmet vermeye devam edeceğini de doğruladı. Birleşik Krallık Mali Davranış Otoritesi (FCA) ile olan kayıt başvurusu hala çözümlenmemiş olsa da, firma FCA'nın Geçici Kayıt Rejiminden (TRR) yararlanarak hala kripto hizmetleri sunabiliyor. Küresel olarak, dijital bankacılık firmasının yaklaşık 20 milyon müşterisi bulunuyor. Şu anda, APE, AVAX ve SAND dahil olmak üzere bu ayın başlarında 20'den fazla yeni kripto parayı hizmete sundu ve bunlarla beraber toplamda 80 kripto varlığına erişim imkanı sağlamaya başladı.
Read Entire Article