Kıdemli Analist Bitcoin’de Dip Seviye İçin Bu Tarihi İşaret Etti!

2 years ago 97

Popüler bir kripto para analisti, Bitcoin'in (BTC) bu yılın sonunda çok düşük seviyelere gerileyeceği ardından 2023 yılı içerisinde ciddi bir toparlanma yaşayacağını ileri sürdü.

Bitcoin'de Yarılanma

Kıdemli analist Rekt Capital Youtube üzerinden 45.100  abonesine, önümüzdeki altı ay içerisinde lider kripto para biriminden beklentilerini dile getirdi. Uzman analist, Bitcoin madencilik ödüllerinin her dört yılda bir yarıya indirilmesiyle ortaya çıkan Bitcoin yarılanmalarıyla ilgili önceki piyasa döngülerine ele aldı. Rekt Capital paylaştığı videoda şu ifadelere yer verdi:

Grafikler incelendiğinde Bitcoin’de yaşanan yarılanma olayından yaklaşık 400 ile 450 gün önce makro düşüş trendinin sona erdiğini görüyoruz. Bununla birlikte bir makro düşüş trendi sona eriyor ve yeni bir makro yükseliş trendi başlıyor. Bu durum Bitcoin’de birikim aralığını terk etmekle aynı zamana denk geliyor.

Ayrıca Rekt Capital Bitcoin’in tarihi verileri incelendiğinde, bir sonraki planlanan yarılanma ile ilgili olarak Bitcoin’de yaşanabilecek dip fiyat seviyeleri hakkında değerlendirmelerde bulunuyor. Uzman analist açıklamalarında şunları söyledi:

2023 yılının ilk çeyreğinin sonlarında yeni bir makro yükseliş trendine doğru bir kırılma göreceğiz. Bu kırılma aynı zamanda muhtemelen bu yılın dördüncü çeyreğinde, hatta belki Kasım ayı içerisinde bir dip göreceğimiz anlamına geliyor.

Yazı kaleme alındığında Bitcoin 23.000 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Chainlink Yorumu

Uzman analist ayrıca lider akıllı sözleşme platformu olan Ethereum (ETH) tabanlı token Chainlink’i (LINK) ele alarak kripto para birimi hakkında şunları söyledi:

LINK, düşen Kama'nın tepesini destek olarak başarıyla yeniden test etti ve hareketi doğruladı. LINK'in şu anda ihtiyacı olan tek şey, 7,78 dolarlık direnç bölgesinin üzerine çıkmak. Bu bölgenin üzerine yaşanan artış, yukarı yönlü hareketi tam anlamıyla doğrulayacaktır.

Yazı kaleme alındığında Chainlink geçen haftaya kıyasla %6 oranında arttı ve şu anda 7.68 dolar seviyesine doğru ilerliyor.

Read Entire Article