Kıdemli Analist: Bitcoin’deki Fiyat Artışı İçin Gerekenler!

2 years ago 98
Okuma Süresi: 2 Dakika

Kripto para piyasalarının amiral gemisi olan Bitcoin’in ( BTC ) değeri, yaşadığı volatiliteden dolayı finansal kurumlar arasında tartışma konusu olmaya devam ediyor.

“Düzenleme Gerekli”

Deutsche Bank Research’ün kıdemli analisti aynı zamanda ‘Democratizing Finance’ kitabının yazarı Marion Laboure, 27 Mayıs tarihinde CNBC’ye verdiği röportajda kripto para birimlerindeki arz-talep ve fiyatlandırma hakkındaki fikirlerini paylaştı.

Kıdemli analist Marion Laboure, Terra ( LUNA ) ekosisteminin çökmesinin ardından kripto para alanındaki düzenleme konusuna ilişkin olarak piyasada daha fazla düzenlemeye ihtiyaç olduğunu belirtti. Ayrıca Bitcoin ile piyasadaki yeni kripto para birimleri arasında bir eşitsizlik olduğunu vurguladı.

Uzman analist Marion Laboure yaptığı açıklamalarda şu ifadelere yer verdi:

“Finansal okuryazarlığın oldukça düşük olduğu toplumlumuzda kripto para birimlerinde düzenlemeye ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum. Ayrıca dijital varlıklarla ilgili kesinlikle veri eksikliği var.”

Öte yandan analist Terra (LUNA) ekosisteminin çöküşüyle kripto para piyasalarında yaşanan hareketliliği ele alarak şu ifadelere yer verdi:

“Bence son zamanlarda olanlar, tüm kripto para birimlerinin aynı olmadığına dair iyi bir hatırlatma. Bazı dijital varlıklar çok yeni, aynı zamanda çok riskliler, bu yüzden piyasa değeri açısından en eski ve en büyük olan Bitcoin’i piyasaya yeni sürülen kripto para birimiyle karşılaştırmamalıyız.”

Arz-Talep

Buna ek olarak ünlü analist, piyasalarda yaşanan volatilitenin bir süre daha devam edeceğini öne sürdü. Ayrıca kripto paralar hakkında gerekli düzenlemeler yapılırsa daha geniş kitleler tarafından kabul edileceğini ifade ediyor.

Kıdemli analist röportajında son olarak Bitcoin hakkında şunları söyledi:

“Lider kripto para biriminde sınırlı bir arzımız var, %90’ından fazlası zaten dolaşımda ve artan taleple fiyatların önümüzdeki aylarda yükseleceğini düşünüyorum. Fiyatları etkileyecek diğer bir faktör ise kripto para birimleri için yapılacak düzenlemeleri ön görüyorum.”

Read Entire Article