Kıdemli Analist Bu Kritik Seviyelere Dikkat Çekti: Bitcoin Ve Solana

2 years ago 90

Popüler bir kripto para analisti Ethereum’a (ETH) rakip olarak gösterilen Solana’nın (SOL) fiyat hareketlerinde kritik noktalara dikkat edilmesi yönünde uyarılarda bulundu.

Solana Fiyatında Düşüş

Kıdemli analist Justin Bennett, Twitter üzerinden 101.900 takipçisine Solana'nın grafiklerini ele aldığında daha düşük seviyelere gerileyebileceğini öne sürdü. Popüler analist yaptığı açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

Piyasalar hafta sonu beklendiği gibi dalgalı geçti. Solana’nın fiyatında bir düşüş ivmesi gelebileceğini düşünüyorum. Olası bir düşüş ivmesinde kripto para birimini destek bölgesi olarak karşılayacak iki seviye olduğunu söyleyebilirim. Bu destek bölgeleri sırasıyla 33.80 ve 31 dolar seviyeleri.

Yazı kaleme alındığında popüler altcoin Solana son 24 saatte %8 oranında yaşadığı yükseliş ile 36.62  dolar seviyesinden işlem görüyor.

Bitcoin'in Kritik Seviyesi

Popüler altcoin Solana’nın ardından lider kripto para birimi Bitcoin’i (BTC) ele alan kıdemli analist,  kripto para biriminin kısa vadeli fiyat hareketinin hala büyük ölçüde S&P 500'den etkilendiğini öne sürdü. Popüler analist Justin Bennett ayrıca S&P 500'ün önemli bir seviyenin üzerine çıkamamasının ardından düşüş eğiliminde olduğunu belirterek açıklamalarında şunları söyledi:

S&P 500 geçen hafta 3.900'ün üzerinde bir kapanış yapamadı. Bu kısa vadeli trend çizgisi olan 3,750’nin altına inerse bir sonraki gelecek seviye 3,640. Bu şekilde bir düşüş yaşanırsa Covid öncesi en yüksek seviye olan 3,400’e kadar gerileyebileceğine inanıyorum. Ayrıca 3.400 sadece bir zaman meselesi.

Öte yandan Justin Bennett'e göre, S&P 500 3.400 seviyelerine gerileyecek olursa, Bitcoin’in için bir risk oluşturabileceğine dikkat çekerek açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

S&P’nin mevcut seviyesi yaklaşık %12 oranında aşağıda bulunan 3.400’e gerilerse, Bitcoin’de ciddi anlamda düzeltmeler olabilir. Böyle bir düşüş yaşanırsa Bitcoin’de %20-30 oranında bir düşüş yaşanabilir. Bu tamamen bir tahmin.

Yazı kaleme alındığında Bitcoin 20.760 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Sorumluluk Reddi: Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatilite ve dolayısıyla risk taşıdığının farkında olmalı, kendi araştırmaları doğrultusunda işlemlerini gerçekleştirmelidir.
Read Entire Article