Kıdemli Analistten Çarpıcı Açıklama: Bitcoin 12.000 Dolara Düşebilir!

2 years ago 90

Kripto para piyasalarında ismini sıkça duyuran bir analist, Bitcoin’i (BTC) önümüzdeki günlerde büyük bir satış baskısının daha beklediğini öne sürdü.

Bitcoin'de Derin Düşüş

Popüler DataDash kanalının sunucusu Nicholas Merten Youtube üzerinden 515.000 abonesine, lider kripto para birimi olan Bitcoin’in önümüzdeki süreçte yeni bir satış baskısıyla 12.000 ile 14.000 dolar seviyesine gerileyebileceğini duyurdu. Analist açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

Fiyatlarda son bir düşüş daha yaşayacağız… Bitcoin için 12.000 ila 14.000 dolar seviyesi civarında daha sağlam bir temel oluşturacak mıyız? Bunun olabileceğini düşünmek bu kadar çılgınca mı?

Nicholas Merten daha sonra Bitcoin holder’larının kâr veya zarar durumunda olup olmadığını gösteren zincir üstü bir gösterge olan net gerçekleşmemiş kâr ve zarar (NUPL) metriğinden bahsediyor. NUPL metriği sıfırın üzerinde olduğunda, kârda olan daha fazla yatırımcı mevcut. Ancak metrik sıfırın altında ise daha fazla zarar durumunda. Kıdemli analist Bitcoin'in NUPL'sinin, yaşanan düşüş trendinin sona erdiğini varsaymak için yeterince negatif bölgede kalmadığını ileri sürdü.

FED Yorumu

Öte yandan yakından takip edilen kıdemli analist, Federal Rezerv'in geçmişte olduğu gibi herhangi bir zamanda niceliksel genişlemeye geri döneceğinden şüphe duyduğunu belirterek şunları söyledi:

Önemli bir durumu vurgulamak istiyorum. Bitcoin'in borsalarda likit olarak alınıp satıldığı 10 ile 12 yılın tamamında, hisse senetlerinde hiçbir zaman tam %50'lik bir resesyon veya neredeyse depresyona yol açan bir düzeltme ve ayı piyasası yaşanmadı. Hisse senetlerinde işlerin kötüye gittiği durumlarda %20 ila %30 arasında yaşanan resesyonlarda, Fed'in anında kurtarmaya geldiğini ve günü kurtardığı tipik %20 ayı piyasalarınızı yaşadık. Ancak Fed, enflasyonu düşürmedikçe daha önce yaptıklarını artık yapamaz... Federal Rezerv yeniden günü kurtarmaya çalışırsa, sorunu büyük ölçüde daha da kötüleştireceklerdir. Fed, tedarik zinciri sorunları, düşük işgücü katılımı ve emtia fiyatlarıyla ilgili tüm endişelerin olduğu bir dünyada bunu yapamaz.

Read Entire Article