Kıdemli Analistten Korkutan Balina Açıklaması: Bitcoin Arzı Tehlikede!

2 years ago 93

CryptoQuant CEO'su Ki Young Ju, Bitcoin (BTC) balinaları hakkında ilgi çekici değerlendirmelerde bulundu. Uzun vadeli yatırımcıların birikimlerinin toplam arzın tükenmesine neden olabileceğini ileri sürdü.

Arz Tehlikesi

CryptoQuant CEO'su Ki Young Ju Twitter üzerinden 301.700 takipçisine, Bitcoin balinalarının ve yedi yıldan fazla bir süredir büyük BTC yığınlarını elinde tutan varlıkların, lider kripto para biriminin son birkaç aydaki keskin düşüşüne rağmen hala bir satış işlemi yapmadığını ileri sürdü. Kıdemli analist yaptığı açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

“Bitcoin balinaları yaşanan düşüşte sessizliğini koruyor. Yedi yıldan beridir birikim yapan balinaların satın alma ortalamaları 358 dolar. Uzun süredir Bitcoin biriktiren balinalar satış sağlamaz ise bir süre sonra arz yetersiz kalabilir.”

Young Ju’nun açıkladığı verilere göre, uzun süreli Bitcoin balinaları en son 28 Mart tarihinde Bitcoin'in 47.000 dolara yükseldiği zaman harekete geçti. O zamandan beri, piyasa değerine göre lider kripto para birimi değerinin yaklaşık %60'ını kaybederek güçlü bir düşüş trendi içinde. Bunlara ek olarak Young Ju şunları söyledi:

“Yaşlı balinalar son iki aydır kış uykusundalar. En son 28 Mart tarihinde Bitcoin’in fiyatı 47.000 dolara ulaştığı harekete geçtiler. O zamandan beri sessizler.”

Pozitif İşaretler

Öte yandan kıdemli analist, Nisan ayından bu yana ilk kez pozitife döndüğünü vurguladığı Bitcoin'in Coinbase premium endeksine de baktığını söylüyor. Analiste göre iyimser bir Coinbase prim tablosu, kurumsal yatırımcıların BTC'yi mevcut seviyelerinde değerlendirdiğini gösteriyor. Kıdemli analist yaptığı açıklamasında bu konu hakkında şu ifadelere yer verdi:

"Bu artış bir boğa koşusuna işaret etmiyor ama açıkçası bize bu fiyat aralığında kurumsal alıcılar olduğunu söylüyor."

Ayrıca pozitif bir Bitcoin Coinbase prim endeksinin, yüklü miktarlarda birikime sahip yatırımcıların arasında iyileşen bir duyguya işaret edeceğini söyledi.

Read Entire Article